Elitlicensen är i Fara för IK Pantern. Klubben måste dra in nästan 8 miljoner kronor för att överleva. Då de inte kan garantera att spelarna får sina löner utbetalda har de meddelat att alla spelare är fria att söka sig till andra klubbar, säger Peter Nilsson som är ordförande i IK Pantern.

 

Varför släpper IK Pantern sina spelare?

Klubben har suttit i en dålig ekonomisk sits under snart två års tid. Förra säsongen räddades klubben kvar med nöd och näppe, och denna säsong utgör ett så kallat kontrollår för att förbundet ska kunna vara säkra på att IK Pantern klarar av att betala sina löpande utgifter.

Mångmiljonären Hugo Stenbeck är en av de investerare som tackat nej till att gå in med nytt kapital, så att behålla elitlicensen kan mycket väl vara ouppnåeligt mål för IK Pantern.

 

Peter Nilssons 3 mål

Peter Nilsson förtydligar att han har satt upp tre delmål som IK Pantern måste uppfylla:

  • Klubben måste kunna betala ut löner till personal och spelare
  • Klubben måste kunna överleva som idrottsförening
  • Klubben måste klara av att behålla elitlicensen, för att kunna vara kvar i Hockeyallsvenskan.

 

Vad innebär det att spelarna får lämna när de vill?

Det betyder att spelarna är frisläppta, och därmed har rätt att söka sig till andra klubbar. IK Pantern uppskattar om så många spelare som möjligt väljer att stanna, men de klandrar inte de spelare som väljer att lämna klubben för att få en tryggare tillvaro i en annan hockeyklubb.

Som förening vill vi att våra spelare ska kunna fortsätta sina karriärer utan att hamna i mer trubbel än vad de redan har gjort, förtydligar Peter Nilsson till Sydsvenskan.

Läs mer: Sverige vann ishockey-VM år 2018


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *