IK Pantern lånade år 2018 in den 28-årige Karlskronaspelaren Akim Aliu, i jakten på en SHL-plats. Samarbetet med Karlskrona blev dock kortvarigt, då Akim Aliu skickas tillbaka efter en incident vid en bortamatch mot AIK. IK Pantern ber om ursäkt för Akims beteende, och säger att hans beteende bryter mot deras värdegrund.

 

Vad var det som hände egentligen?

Akim Aliu var med om en incident vid spelargången, vid en bortamatch mot AIK. Enligt Kvällsposten slog Akim AIK-målvakten Erik Källgren, rakt i ansiktet. Som tur var hade Erik fortfarande masken på sig, vilket Erik också förtydligar i sin intervju med Sportbladet.

 

Så tolkade Erik Källgren situationen

Erik Källgren menar att Akim fick ett utbrott och börjande slå på saker i spelargången. Källgren bad därefter Akim att lugna sig, men det rådet tog han bevisligen inte till sig. Både vakter och spelare som alla försökte lugna ner Akim, kan bekräfta att Erik Källgren talar sanning.

 

Så tolkar IK Pantern situationen

Disciplinnämnden har ännu inte meddelat om någon påföljd blir aktuell, men då rapporten kommer direkt från förbundet finns det ingen anledning för oss att misstro den. Detta konstaterar IK Pantern-ordföranden Mattias Schönhult. Men Akim Aliu delar inte klubbens uppfattning.

 

Böter på 20 000 kronor och cirka 6 månaders avstängning

Det blev påföljden för det Akim Aliu ska ha ställt till med, skriver Hockeyallsvenskan.se. Akim Aliu var mycket missnöjd med det beslutet, och hävdar att han blivit utsatt för en komplott.

 

Så tycker Akim Aliu om påföljden

  1. Han var missnöjd med domarna, då AIK fått 8 powerplay. IK Pantern fick inga powerplay alls.
  2. Han ska bara ha vält omkull två små pappersskyltar.
  3. Både AIK-tränaren och AIK-keepern ska ha varit aggressiva.
  4. Domarna kan inte ha uppfattat situationen korrekt då spelargången var överfull med spelare.
  5. Ordningsvakterna arbetar för AIK, så det är klart att de inte håller med mig.
  6. Domare och personal inom Hockeyallsvenskan är rasistiska. Det är en sak som jag kommer gå vidare med.

I videon nedan pratar Akim Aliu med TMZ Sports. Där beskyller han en medarbetare från Hockeyallsvenskan för att ha använt sig av ”blackface” för att reta upp honom.

Som Disciplinnämnden själva förtydligat är det viktigt att man följer de regler som gäller för hockey. Det gjorde med stor sannolikhet inte Akim Aliu, och då gick det som det gick.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *