Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Pantern
PAN

Inför: Dags att säkra kontraktet

6 mars 2019 10:00

Blir det seger mot Björklöven ikväll så säkrar Pantern nytt kontrakt i HockeyAllsvenskan.


Varken Björklöven eller Pantern kan nå Slutspelsserien längre, men båda kan fortfarande hamna i Kvalserien till HockeyAllsvenskan - även om det känns en bit bort.

Björklöven har sex poäng ner till Tingsryd och Almtuna, och för att Löven ska hamna i negativt kval krävs att laget tar noll poäng på två matcher, samtidigt som Tingsryd och Almtuna tar full pott.

Pantern har en poäng mindre än Löven, men ändå fem poäng ner till både Tingsryd och Almtuna med bara sex poäng kvar att spela om.

Oavsett: minst ett av lagen kommer säkra sitt allsvenska kontrakt ikväll.

För Löven krävs en poäng, för Pantern krävs två poäng - då spelar det ingen roll om Tingsryd och Almtuna vinner sina matcher.

Pantern har vunnit och förlorat varannan match sett över de sju senaste omgångarna.

– Vi ska ut och vinna den matchen. Det är det enda vi har i tanken, säger tränaren Viktor Stråhle till skanesport.se.

Björklöven står på fyra raka förluster.

– Det ska spelas 52 omgångar, vi måste ge allt i alla matcher oavsett läge. Det var längesedan vi fick vinna, säger Löven-tränaren Joakim Fagervall till klubbens hemsida.

Noterat:

» Björklöven har samma lag som senast men kan eventuellt få in Sebastian Selin. Saknas: Alexander Hellström, Mikko Pukka, Jonas Emmerdahl, Hardy Häman Aktell, Kristoffer Söder, Cody Murphy och Lukas Ericsson.

» Pantern spelade utan Matias Lassen och Nicklas Jadeland senast, vid sidan om Ruben Rampazzo som inte spelat sedan oktober. Nu har klubben också tappat Linus Cronholm som återvänt till Malmö.