Hemma
Pantern
PAN
Borta
Karlskoga
BIK

Inför: Fjärde raka mot Karlskoga?

27 februari 2019 10:00

Pantern har vunnit samtliga möten mot Karlskoga i vinter. Blir det en fjärde seger ikväll?


Vissa lag passar bättre att möta än andra.

Karlskoga verkar vara ett sådant lag för Pantern, för det har nämligen blivit tre segrar mot värmlänningarna i vinter. Ikväll möts lagen för fjärde gången - och då är frågan om Pantern lyckas ta ytterligare en seger mot BIK?

Pantern 3-2-vann mot Björklöven senast och inkasserade blott andra trepoängaren på de sexton senaste matcherna. Laget är elva i tabellen och har sex poäng upp till åttondeplatsen och sex poäng ner till trettondeplatsen.

– Det finns ett jobb att göra och vi tittar både uppåt och bakåt såklart. Vi ska vinna alla matcher som är kvar och sen får vi se var det landar, säger lagkaptenen Nicklas Jadeland till sydsvenskan.se.

Karlskoga har ett glädjebesked inför kvällen: efter en månads frånvaro så är lagkaptenen Mikael "Daggen" Eriksson redo för comeback.

Välbehövligt eftersom BIK har förlorat tre av de fyra senaste matcherna där alla tre förlusterna kommit på bortaplan. Senast blev det en 2-4-torsk mot Slutspelsserien-konkurrenten Västerås.

– Vi behöver jobba hårdare gentemot senast. Mot VIK blev vi lite för passiva. Skridskoåkningen måste upp och vi behöver hälpa varandra där ute på isen på ett bättre sätt. Vi har stor revansch att utkräva på Pantern efter tre raka förluster mot dem, laget är riktigt sugna på en seger, säger assisterande tränaren Johan Schoultz till klubbens hemsida.

Noterat:

» Pantern spelade utan Ruben Rampazzo och Valentin Pilet senast.

» Karlskoga får tillbaka lagkaptenen Mikael "Daggen" Eriksson. Dock så saknas Victor Berglind, fraktur i handen, och Jesper Kokkonen, sjuk, som gör Viktor Lang sällskap på frånvarolistan. David Lilja matchas just nu med J20-laget.