Hemma
Pantern
PAN
Borta
Karlskrona
KHK

Inför: Hemmakamp mot Karlskrona

4 februari 2019 10:00

Pantern är inne i en svacka och letar efter en vändning. Ikväll väntar hemmamatch mot Karlskrona.


En seger på de åtta senaste matcherna och tio raka matcher utan någon trepoängare. Pantern är just nu inne i en svacka.

Malmö-laget har halkat ner till tolfteplatsen i tabellen och under negativa kvalstrecket jagar Almtuna bara två poäng efter.

Pantern är alltså i stort poängbehov och ikväll väntar hemmamatch mot Karlskona.

KHK sudden-föll mot Oskarshamn i fredags, men har poäng i fyra av de fem senaste matcherna där tre av kamperna slutat med seger.

Bortaspelet har dock inte varit bra på slutet, men efter sex raka nederlag på bortaplan så bröt KHK den sviten genom att vinna mot Södertälje (1-0) i Scaniarinken förra veckan. En bortaseger man ska försöka bygga vidare på i matchen mot Pantern.

– Segern mot Södertälje var jätteviktig, en riktig grisseger och jag tror att vi måste fortsätta spela precis så på bortaplan, säger lagkaptenen Marcus Paulsson till blt.se.

Paulsson vet att det är en tuff match som väntar ikväll och har nycklarna klara för sig:

– Hålla oss kyliga och inte gå på för offensivt. Pantern är ett lag som ofta spelar på gränsen så kan vi hålla oss disciplinerade så kan vi dra nytta av powerplay-spel.

Noterat:

» Pantern saknade Andreas Heier och Alexander Pettersson senast. Ruben Rampazzo har varit utlånad till Helsingborg förra veckan för att komma i matchform efter en längre skadeperiod.

» Karlskrona saknade ingen spelare senast och har ingen inrapporterad frånvaro till kvällens match.