Hemma
Pantern
PAN
Borta
Södertälje
SSK

Inför: Jakt på tredje raka hemmasegern

11 januari 2019 10:00

Pantern har fått en stark start i Malmö Isstadion. Mot Södertälje jagar laget tredje raka hemmasegern.


Pantern är just nu ett av HockeyAllsvenskans formstarkaste lag med tre raka segrar och fem vinster på de sex senaste matcherna.

Efter en höst i Rosengårds Ishall där det inte blev så många segrar så har det blivit en helt annan start i Malmö Isstadion efter nyår. Där har laget tagit dubbla övertidsvinster. Nu jagar laget tredje raka hemmasegern när Södertälje kommer på besök.

Noterbart är att Martin Janolhs lämnat Pantern för spel i just Södertälje. Övergången blev klar igår - men Janolhs spelar inte ikväll.

Janolhs om övergången:

– Det känns jättekul. Jag vet att SSK är en stor och proffsig klubb. För min del gäller det att komma in i gänget fort och förtjäna istid så jag kan bidra till att ta SSK uppåt, för det är där de hör hemma, säger han till Södertäljes hemsida.

Södertälje vann mot serieettan Oskarshamn senast och har sex segrar på de åtta senaste matcherna.

– Vi har spelat bra där nere (i Malmö) ett antal gånger. Det absolut viktigaste i morgon (idag) är att det är samma enkelhet som mot Oskarshamn, samma enkelhet över tid och att vi tar pucken framåt, säger Södertäljes tränare Ulf Lundberg till klubbens hemsida.

Noterat:

» Pantern har tappat Martin Janolhs till Södertälje. Sedan tidigare saknas Ruben Rampazzo, Axel Blomqvist och Alexander Pettersson.

» Södertälje gjorde igår klart med Martin Janolhs men han är inte spelklar till ikväll. Skadelistan: Nicklas Grossmann, Jacob Spångberg, Marcus Bohman, David Åslin, Ludwig Blomstrand och Stefan Gråhns. Dessutom är Emil Bejmo avstängd.