Fyra nya kontrakt klara för Pantern

13 april 2018 15:51

Pressrelease Malmö 2018-04-13


Pantern skrev tidigare i år kontrakt med Filip Lennström och Oscar Eklind och nu presenterar vi officiellt ytterligare fyra nya unga spelare, kända i Malmöregionen. Spelare som vi tror kommer kunna ta nästa steg i sin utveckling och som bidrar till Panterns tanke i en bra mix mellan rutin och ung entusiasm.

Vi välkomnar Simon Ericsson, Oliver Olsson, Tim Hultstrand och Tony Pappila till IK Pantern.

Både sportchef Viktor Stråhle och tränare Joby Messier är glada över att få dessa unga talanger till Pantern som ett nästa steg i deras professionella karriär. Utmaningen i att gå från en bra ung talang till professionell nivå är något Joby Messier är van vid, hans erfarenhet av att bygga framgångsrika idrottare är inte direkt okänd. Bland annat har Joby arbetat med Athol Murray College of Notre Dame i Kanada, en skola med fantastisk ungdomsutveckling och en stark kanal för spelare in i NHL. Viktors erfarenhet av att arbeta med unga talanger och hans kunskap om kommande generations spelare är en perfekt kombination med Joby Messier och för IK Pantern framåt.

Simon Ericsson

Tvåvägs-back med bra skridskoåkning. Spelade 3 matcher i SHL och 1 CHL match med Malmö Redhawks samt 9 allsvenska matcher i IK Pantern föregående säsong. Trots sin unga ålder har Simon hunnit med att spela 2 hela säsonger i div 1 med Tyringe En mogen ung kille med ledaregenskaper både på och utanför isen.

Oliver Olsson

En spelskicklig center med stor potential, vann poängligan innan jul med Malmö Redhawks J20 Superelit lag innan Oliver valde att känna på div 1 hockey i Kallinge. Oliver fick även testa på spel i både CHL/SHL med Malmö Redhawks, spelade också 5 matcher i Hvidovre i danska högsta ligan. Oliver spelade också 3 matcher med Team 20 landslaget.

Tim Hultstrand

Tim har sina rötter i Malmö Redhawks. Han har vunnit målvaktsligor i J20 Superelit, vunnit SM-Guld med U16 och tagit brons i J18 Elit med just Redhawks. Tim har representerat svenska landslaget de 2 senaste säsongerna med såväl U19 och U20. Senast kommer Tim från Skövde där han stod för en stark säsong. En lugn och harmonisk kille med en stor potential, Malmö signade Tim på ett SHL kontrakt säsongen 16/17.

Tony Pappila

En skridskostark, hårdskjutande forward med en stor portion arbetsmoral. Tony kan ta nästa steg i sin utveckling hos IK Pantern. Förra säsongen blandades spel i Västervik i hockeyallsvenskan med Lindlöven såväl som Kristianstad. Gjorde flest mål i hela J20 Superelit top 10 säsongen 16/17 samt bäst plus minus statistik i hela ligan.

Mer information:

Viktor Stråhle

[email protected]

0708 23 75 57