Inför Troja/Ljungby

22 februari 2018 20:32

Fredag 23 februari 2018 kl 19.00 Troja/Ljungby - IK Pantern

Matchen visas på Interpool Stora Nygatan 19 i Malmö

Målvakt Jonatan Bjurö:


Du gjorde en helgjuten insats igår och det kändes väl bra att komma tillbaka på ditt eget personliga vinnarspår igen?

"Absolut det gjorde det. Det var en krigarmatch ifrån vår sida. Vi startade riktigt väl och kunde haft ledningen med mer än 2-0. Sen bjuder vi in dem lite onödigt i matchen. Men vi lyckades ändå freda oss och ta tre poäng. Det var det som räknades. Så det var väldigt bra."

Då är vi framme vid en ny läsarfråga. Vill man skicka in frågor till spelarna, så går det bra via [email protected] Frågan lyder: Varför blir det flera returer rätt ut i slottet ifrån din sida. Kan man inte försöka rädda ut skotten mer åt sidorna?

"Det är ju självfallet målet. Det är ju inte alltid detta går. Ibland är utespelare bra också som tvingar en att man får en retur rakt ut och det studsar. Det gäller att man försöker vara i rätt position och i rätt balans. Då ofta har man störst förutsättningar att få pucken dit man vill. Oftast ut i hörnen eller hålla den såklart."

Ett Troja som desperat jagar poäng står på tur borta i Ljungby?

"Ja de har ju verkligen kniven på strupen. Varje poäng där är livsviktig för deras del, då de inte vill sluta serien på ett negativt sätt. Det blir nog en hård drabbning, för lag i deras tabellposition krigar nog för varje millimeter. Så det gäller att vi är redo inför matchen."

Något som borde inspirera er, är att Black Panter kommer vara på plats med en klack på runt 35 personer?

"Ja jag har hört talas om att det skulle komma ett större bortafölje än vanligt. Det är väldigt roligt och framförallt då att det är en fredagsmatch, då kan det nog bli riktigt bra stämning och bra hockey."

Hur tror du ni kommer lägga upp det när ni kliver ut på isen?

"Vi vill ju styra matchen på våra villkor. Att det är vi som tar tag i taktpinnen och tar matchen dit vi vill. Inte lämna något initiativ till motståndaren. Utan köra ungefär så som vi startade matchen senast. Att verkligen sätta gasen i botten ifrån start."

Är det du som kommer få förtroendet igen i panterkassen?

"Ja jag kommer att stå."

Status på Robin Jensen då?

"Han blev febersjuk."

När jag ser matcherna tänker man ofta på att det är ett rätt stort ansvar som åvilar just målvakten?

"Det är lite så. Hjälte eller syndabock. Det är sällan någonting mitt emellan. Lite charmen med det hela. Man måste vara neutral och kan inte bli för glad när det går bra och inte för besviken när det inte går som man vill. Det gäller att finna en balans, för det tror jag man mår bäst utav."

Personligen tycker jag det är intressant att se dig spela, för jag trodde på dig från start i Pantern, samt känns det som att det hela tiden finns en utvecklingspotential hos dig. Det finns mer att kräma ur?

"Jag hoppas det också. Det har dock varit för mycket upp och ner för att jag själv ska vara nöjd. Men tycker nog att bortsett ifrån matchen mot Karlskoga, att jag de senaste månaderna spelat väldigt bra. Det känns ändå som jag är på väg åt rätt håll."

Om du skulle våga dig på att tippa själva matchbilden som komma skall?

"Tror det kommer vara ganska jämt även om jag naturligtvis vill att vi ska dominera. Men Troja är duktiga hemma så det kommer nog bli en jämn match. De kommer ifrån en vinst senast, så de kommer komma ut med stort självförtroende på sin hemmaplan. Samtidigt som vi har spelat bra borta. En tight och tuff matchbild, där det gäller att vara smart och den som är det, kommer dra det längsta strået."