Junior- och ungdomskoordinator till IK Pantern

13 mars 2019 15:06


IK Pantern är glada över att presentera Peter Enehag som ny junior- och ungdomskoordinator. Peter påbörjar sitt arbete omgående och inom kort kommer han träffa samtliga lag, tränare och föräldrar.

Peter har bland annat Elit Tränar Utbildning (ETU) och Högre Ungdomstränare Utbildning (HUT), samt alla underliggande utbildningar genom Svenska Ishockeyförbundet.

” Jag har varit verksam inom ishockey som ledare sedan 1991 och jag brinner verkligen för denna idrott. Under årens gång så inser man vikten av att ha en fungerande breddverksamhet. Utan bredden är det svårt att över tid klara av att bedriva en elitverksamhet. Visionen som IK Pantern har för sin ungdoms- och juniorverksamhet är verkligen bra och det skall bli mycket intressant att få vara en del av det arbete som krävs att få det på plats.”

Peter Enehag arbetar idag parallellt som ishockeyinstruktör på hockeygymnasium sedan 2005. På Fria Läroverken i Malmö är han även lärare i pedagogisk ledarskap. Han varit coach i Malmö Redhawks juniorverksamhet i 7 år, varav 6 år i J20 Superelit och 1 år i J18 Elit. Peter kommer senast från danska Metal Ligaen där han varit huvudtränare i Hvidovre Fighters de 3 senaste åren.

Varmt välkommen till IK Pantern Peter !