Efter SSK och Inför Almtuna

25 januari 2018 05:42

IK Pantern - Södertälje SK 3-4 i förrgår

Periodsiffror: (1-1, 1-1, 1-2)

Skott: 45-32

Publik: 423

Panterns mål 1-0 Nicklas Jadeland, 2-2 Lukas Haudum, 3-3 Martin Janohls

Lagkapten Kim Johansson:


Lite om Södertäljematchen?

"De första tio minuterna var vi bra. Efter det började vi slarva något otroligt mycket."

När motståndaren anpassar sig till ert sätt att spela så verkar ni ibland ha svårt att bemöta det?

"Det blir ibland matcher när vi inte spelar det spel som vi egentligen vill spela. När vi inte gör det så blir vi väldigt långa som lag. Lite mer stillastående i egen zon kan man säga. Det är ju inte riktigt vårt spel."

Ni kom ändå ifatt till 3-3, men på en utdömd straff ett par minuter innan matchslut kan de avgöra?

"Ja om själva straffen kan man inte säga annat än att det var ett korrekt beslut av domaren. Men vi får komma igen senare idag borta mot Almtuna."

Plocka med er de positiva bitarna och ge järnet i Uppsala?

"Ja och ett tufft lag återigen som står på dagordningen med start kl 19.00. Två gånger Almtuna blir det ju. Då vi också möter dem hemma på söndag. Det gäller för oss att studsa tillbaka direkt och hitta vinnarspåret."

Almtuna brukar lura med ett starkt defensivt spel och finna luckor hos motståndaren framåt. Det gäller att ta tag i den där taktpinnen ifrån början, annars är väl risken stor att man hamnar på efterkälken?

"Visst är det så. Vissa lag spelar så att de backar hem lite, så får man åka runt i deras zon i ytterkanterna och använda mycket mer puck, men man skapar ingenting då man ligger på utsidan. Det måste vi undvika och istället ta oss in mot kassen och vara hårda framför mål."

IK Pantern flyger till Uppsala under dagen och åker sedermera buss hem. Vi håller tummarna för poäng i afton! Matchen ser du tillsammans med andra Panternfans på Interpool, beläget på Stora Nygatan 19 i Malmö.