Allsvenskan i halvtid, ett kort snack med målis Robin Jensen:

14 december 2017 16:47


Halva serien spelad nu Robin, hur sammanfattar du din tid i Pantern såhär långt?

Det har känts bra. Har väl blandat och gett något tycker jag men ändå spelat stabilt överlag. Tycker jag har följt min spelplan konsekvent och känt mig trygg i den. Klart godkänd första halva skulle jag säga.

Något du är extra nöjd med?

Framförallt är jag väldigt glad över att jag funkar på denna nivån. Detta är min första allsvenska säsong och andra säsong på seniornivå. Kliver man upp en nivå (från ettan) så är det klart man är nyfiken på hur man skall klara det.

Något du känner inte har stämt riktigt?

Nej inte direkt. Man vill ju dock alltid bli bättre såklart och jag vill gärna bli snabbare och mer explosiv. Inte mycket jag kan förändra just nu under serielunken, utan det får bli fokus för kommande sommarträning.

När det gäller backsidan i laget så har det varit en viss rotation p.g.a. skador. Har de fått några negativa konsekvenser för ditt målvaktsspel?

Absolut inte, det har funkat jättebra. De nya som kommit in har gått väldigt bra och snabbt anammat vårt sätt att spela.

Om man tittar lite på statistiken så ligger du på 2 insläppta per match i snitt – och med en räddningsprocent på 92,5. Vilken av dessa mått tycker du är viktigast?

Tittar hellre på snitt insläppta mål. Viktigt att man ger sitt lag chans att vinna och skottprocent kan slå väldigt skevt, speciellt sett över enstaka matcher.

När vi pratades vid i somras såg du framemot att bekanta dig med Malmö. Har du funnit dig till rätta här i stan?

Jag hittar inte överallt ännu haha men till det jag behöver, mataffären och isstadion ungefär. Trivs mycket bra i alla fall. Har dock inte hunnit bekanta mig med staden så mycket ännu.

Matchen mot Almtuna igår, dina intryck?

Det är två lag som spelar tight och inte bjuder på så mycket. Vi kom inte riktigt upp i vår normala standard tycker jag, men så är det, det stämmer aldrig konsekvent över 52 omgångar. Sedan gör Almtuna en väldigt bra bortamatch. Jobbar stenhårt och ligger rätt. De får två lägen som de sätter. Första målet är inte mycket att säga om. Det är ett bra avslut lågt ner i hörnet av Fredrik Forsberg. Vi lirade J20 superelit tillsammans så han visste väl var han skulle skjuta haha… Andra målet skulle jag vilja ha tillbaka däremot. Jag blir lite passiv och ger skytten för mycket luckor, skulle kommit ut bättre där. Men det är bara att lära sig av det och köra vidare.

Ny match på fredagkväll, AIK på Hovet, hur ser agendan ut?

Vi kör lite på gymet på morgonen sedan flyger vi upp. Ingen värmning på is mer än matchvärmningen. Buss tillbaka efter matchen.

Vad tror du om matchen?

Det blir tätt och tufft garanterat. Målsnålt. Båda lagen kommer från förluster så revanschlustan är säkert stor.

Vi önskar Robin och laget stort lycka till. Spelartruppen lär definitivt vilja visa att man kan bättre och bakåt vet vi att det finns två riktigt bra målvakter att luta sig tillbaka emot.

Thomas Rebenstam