Inför Troja

12 oktober 2017 21:27

Ny hemmamatch fredag kväll 13 oktober 2017 med start kl 19.00, då IK Pantern tar emot Troja/Ljungby på Malmö Isstadion.

IK Panterns huvudtränare Håkan Åhlund:


Snart ställs ni mot Troja vilka ni även mötte under försäsong, men det kanske inte säger så mycket om hur matchbilden blir imorgon?

"Nej det är ju en helt ny match. Det kommer bli en jättetuff match. Troja är ett lag som varit ganska samlade under flera säsonger, med samma spelare och byter väldigt få. Så att det är ett ihopsvetsat gäng vi får möta. Det gäller för oss och glömma gårdagen. Vi måste upp igen mentalt och vara redo inför morgondagen."

Truppen inför matchen?

"Det har tillkommit lite spelare. Anders Grönlund är spelklar. Likaså Nicklas Jadeland. Full trupp förutom Oscar Nordh."

Ni är ju hittills obesegrade på hemmaplan. Så det vore väl klädsamt att fortsätta på den trenden?

"Det är vår målsättning att vara ordentligt påslagna på hemmabanan. Men det är samma sak imorgon som i varje match vi spelar. Vi måste upp i mentalt maxläge. Vi vet hur vi ska göra för att vara så pass bra att det går ända fram. Det gäller att få killarna dit imorgon."

Om du kikar tillbaka på det du lär ut till killarna och det de snappar upp. Anser du att det följer den plan du själv utgår ifrån?

"Ja det tycker jag väl. Senaste fyra matcherna ser man någon form av positionsförflyttning. Att vi hela tiden tar steg. Sen kommer det lite ojämnhet i vissa situationer. Men efter varje match och vecka vi spelar, så sätter det sig mer och mer. Vi är på varandra dagligen när vi tränar och dylikt, så att vi gör rätt saker."