Inför Björklöven

9 mars 2018 19:35

Lördag 10 mars 2018 rullar kvalserien igång och IK Pantern spelar borta mot Björklöven i Umeå. Matchstart kl 18.00.

Se matchen på storbild tillsammans med andra Panternsupporters på Interpool Stora Nygatan 19 i Malmö.

Forward Oscar Nord:


Din egen personliga resa i Pantern ifrån start och fram tills där du står just nu?

"Det har gått framåt i min egen utveckling. Åkte tyvärr på en mycket tråkig skada i slutet på försäsongen. Men känner väl ändå att jag har kommit tillbaka hyfsat. Dock har jag missat mycket matcher och istid. Ibland känner man väl av foten också. Men det ska inte vara några problem nu. Det är ju slutspel och det ska bli skitkul att få spela."

Det har ju varit några förluster på raken. Kanske det stundtals såg lite bättre ut i Södertälje. Men nu vet ni ju i alla fall vart skon klämmer så att säga och ni gör framsteg. Dessutom borde inställningen vara på topp när just slutspel är på gång?

"Jo precis det blir ju lite andra matcher när det är slutspel. Det brukar ju oftast vara lite högre tempo och lite rakare spel ifrån alla lagen. Mer hett på isen, lite fler kampsituationer och absolut tror jag att det kommer vara till vår fördel."

Var det något på träningen idag som ni kände att det där var bra att vi gick igenom?

"Vi har ju gått igenom lite grundspel. Hur vi vill ta oss ur egen zon. Att vi vill komma ur med hög fart, ta oss snabbt genom mittzon och gå rakt på mål."

Vad är den allmänna uppfattningen hos alla er grabbar inför matchen?

"Den är bra och positiv. Alla ser verkligen fram emot att det ska dra igång. Det är ju detta man spelar för under hela säsongen. Att få spela de här roliga matcherna som betyder så mycket och slutspel är ju alltid speciellt."

Det har ju fallerat rätt mycket bakåt i de senaste matcherna. Hoppas ni kan förändra det till det bättre?

"Absolut. Försvarspelet är ju jätteviktigt. Självklart vinner man ju inga hockeymatcher om man släpper in en massa mål. Det är väl en stor grund i vårt spel, att försvarsspelet ska fungera."

Ja för fungerar det inte bakåt blir det ju genast problem framåt?

"Så är det ju."

Hur tar ni er till Umeå under lördagen?

"Vi flyger dit och jag tror vi åker ifrån Malmö Isstadion kl 06.30 med buss ut till Malmö Airport. Sedan blir vi kvar efter matchen och flyger hem under söndagen."

Ditt sätt att förbereda dig inför match?

"Jag brukar vara rätt avslappnad faktiskt. Tycker det är rätt skönt att inte tänka för mycket och inte vara spänd. Prata lite med de jag sitter bredvid."

Du är ju också en favorit bland många Panternsupporters?

"Jättekul och höra att ens prestationer uppskattas. Även ifall jag själv kanske inte är helt hundra procent nöjd med de matcherna jag har gjort den här säsongen, då jag som sagt åkte på en tråkig skada som höll mig borta ifrån hockeyn ett bra tag. Kände väl att jag tappade lite där. Det var väldigt olyckligt, eftersom det var just under denna säsongen jag tänkte ta nästa steg i min utveckling. Men det är sådant som händer i idrott."

Du har ju ändå kommit tillbaka starkt med tilltro och optimism?

"Ja absolut. Sedan har jag ju höga förväntningar på mig själv och vill ju bli bra hela tiden. När det är slutspel så brukar man ju kunna snäppa upp det ett steg till. Det hoppas jag verkligen att jag kan göra och hjälpa laget framåt."

Vad tror du om matchbilden mot Björklöven?

"Det kommer nog vara tight. Tror de kommer komma ut hårt de första tio minuterna. Hemmaplan för dem och kan tänka mig att det kommer vara rätt mycket åskådare på plats. Så de kommer säkert ut med mycket energi och fart. Det gäller att vi är på direkt. Sen är det ju väldigt viktigt att vi inte stressar upp oss, utan behåller lugnet även ifall de kommer med mycket fart och energi. Att vi vågar förlita oss på vårt eget spel och spelar det till fullo."