Inför Västervik

10 november 2017 01:02

Fredag 10 november 2017 kl 18.30 Västerviks IK - IK Pantern

IK Panterns sportchef Joakim Tillgren:


Det var ett tag sedan vi språkade med dig, så hur tycker du nu det har gått efter sexton spelade omgångar?

"Anser att vi presterat bra och kommit in i det fort, med tanke på allt nytt manskap vi hade ifrån start. Det har klickat i väldigt tidigt för oss. Dessutom gör tränarna ett jättebra jobb, så jag kan inte vara annat än nöjd."

Den andra perioden i förra matchen hemma var väl den bästa laget presterat hittills?

"Det var en avsevärt bra period men jag skulle vilja säga att vi har gjort sådana perioder tidigare. Men den var garanterad däruppe i topp tre."

Vad är du mest nöjd med om man konkretisar spelets innehåll?

"Att de spelar med sådan härlig energi. Är skridskostarka och anpassar sig till varandra. Accepterar sina olika roller i gruppen och tar ansvar för det. Detta är ju grunden för hela saken så att säga."

Finns det mer att kräma ut ifrån varje individ?

"Så är det ju alltid men det är ett kollektiv och de gör det jättebra tillsammans. Sen är det ju klart att det finns en och annan som retar sig på smådetaljer i sitt eget spel. Är man exempelvis målskytt, så kan man ju bli lite frustrerad om man inte gör mål och så vidare."

Men allt är väl en process i utveckling?

"Ja så kan man nog också säga."

Om vi då blickar framåt och uppåt Västervik som ju främst är känt för tre saker. God senap, visfestivaler och siitt hockeylag?

"Ok jag har aldrig varit i Västervik, men det jag har hört om staden är bara positivt. Framförallt under vår och sommartid. Men däremot så är ju deras hockeylag en stark motståndare, som ju är starka på sin hemmaplan och det kommer som de flesta andra matcher vara väldigt tajt och jämt däruppe."

Kanske i synnerhet då de halkat efter lite i tabellen och förmodligen blir mer desperata utav det?

"Så kan det kanske vara. Men man ska inte kika så mycket i tabellen, då det ännu är tidigit på säsongen."

Vad tror du vi får se för matchbild ifrån er sida?

"Pantern utgår väl ifrån sin gameplan där man spelar ett spel med mycket skridskoåkning och bra energi. Det är ingen skillnad oavsett motstånd, utan det blir säkert så de kommer att försöka spela."

Såg något uttalande du gjorde i annan media för en tid sedan, om någon Simon Eriksson från Malmö som skulle in i Pantern?

"Han är med i vår träningsgrupp från och med i måndags förra veckan och han kommer vara hos oss, såvida inte Malmös A-lag behöver honom i sin tjänst. Det är väl en naturlig efterträdare till Malte Sedkov, när han är iväg på sina landslagsuppdrag och junior-VM."

Är Simon Eriksson snarlik Malte Sedkov?

"Det kan jag inte säga då jag sett för lite utav honom, men han är en stark skridskoåkare och bra tränad. Fredrik Hallberg hade ju honom i Tyringe. Han spelade där redan som J-18. Han är ju bara en J-20 spelare fortfarande. Det är absolut en intressant spelare."

Någon annan på ingång?

"Filip Lennström har kommit tillbaka till oss igår och han hänger med laget till Västervik."

Vad kan du berätta om honom?

"Det är också en spännande spelare. Stor, rejtare. Bra skridskoåkare som kan systemet. En mycket kompetent spelare."