IK Pantern har klart med ny junioransvarig tränare.

27 mars 2019 13:03


IK Pantern är glada att meddela att Patric Jönsson blir ny junioransvarige tränare. Patric har i många år utbildat yngre spelare som vill satsa på sin ishockey och kommer senast från danska Metal Ligan där han var assisterande tränare och ansvarig för talangutvecklingen. Patric kommer att vara ansvarig för IK Panterns äldsta grupp som innefattar lagen U16 till J20, och han kommer även att träna och coacha ett av våra juniorlag.

Allt ingår i IK Panterns nya satsning på ungdoms- och juniornivå med en ny röd tråd som går ända från skridskoskolan upp till äldsta juniorlaget. En utbildningsplan är framtagen och i denna finns en genomgående spel- och träningsidé som startar redan från hockeyskolan och vidare upp till våra juniorlag. Strukturen innebär också att det kommer finnas individuella utvecklingsplaner för samtliga spelare från 15 år och uppåt, allt för att ge varje individ bästa möjliga utbildning efter sin egna förmåga.

Peter Enehag, Junior och ungdomskoordinator: ”Jag är mycket glad att få Patric på plats i denna nystart. Hans erfarenhet inom talangutbildning gällande spelidéer, individuell spelförståelse, fysiska kravbilder och utbildning genom videovisning kommer att vara av yttersta vikt för oss i IK Pantern, i vår strävan att satsa på våra juniorer.”