Inför Timrå

2 november 2017 22:04

Fredag 3 november 2017. Timrå IK - IK Pantern kl 19.00

IK Panterns huvudtränare Håkan Åhlund:


Hur tar ni er dit?

"Vi flyger imorgon förmiddag. Sedan åker vi buss ifrån Stockholm och käkar lunch i Gävle. Därefter vidare till vår destination."

Hemresan?

"Det är buss hela vägen hem och då kommer vi till Malmö under lördag förmiddag."

Ni vann hemma mot Timrå med 1-0, men man kan förmoda en annan matchbild i deras hemmaborg?

"Ja vi förväntar ju oss en anstormning av Timrå som är fyllda utav självförtroende. För vår del gäller det ju att vara påslagna ifrån start och beredda på att möta hård skridskoåkning."

Tidig seriefinal eller en toppmatch mellan två lag som vill mycket i den här serien?

"Vi pratade faktiskt om det idag och det är väl klart att man kan säga att det är en tidig seriefinal i omgång femton. Det är det högsta man kan spela i omgång femton mellan ettan och tvåan. En nog så rolig utmaning att ta sig an."

Timrå är ett tungt lag att möta, men Pantern brukar hänga med bra i svängarna?

"Det gäller hela tiden att vara fokuserad och hålla oss till disciplinen samt besitta tålamodet. Verkligen möta upp i skridskoåkningen, då vi vet att de är skridskostarka."

Besättningen?

"Samma manskap som sist förutom att Malte Sedkov är med till denna matchen."

Hur ser det ut på skadelistan?

"Det är två till antalet. Oscar Nordh och Andreas Heier varav den sistnämnda har hjärnskakning, så han är inte med på träning.

Har du och assisterande tränaren Fredrik Hallberg, konfererat om ert manskap följer de riktlinjer, ni båda tränare satt upp inför säsongen?

"I stora delar är vi på väg åt rätt håll. Sedan finns det ju alltid mer att kräma ut ifrån en del spelare. Detta är ju något vi jobbar på dagligen. Jättekul och se att det är många som har tagit steg. Det är en lång resa och vi är ju långt ifrån färdiga."