Klösfritt hemma mot Almtuna

28 januari 2018 19:48

IK Pantern - Almtuna IS 1-4

Periodsiffror: (0-0, 0-3, 1-1)

Skott: 34-21

Publik: 441

Panterns mål: 1-4 Sebastian Selin

Forward Sebastian Dyk ger sin syn på matchen:


Det blev inte riktigt som någon utav oss tänkt sig. Utan en ganska platt historia ifrån er under åtminstone de två första perioderna?

"Det har du helt rätt i. Almtuna kommer ut och är hungriga. Får tyvärr göra en del mål på oss, som vi inte bör släppa in. En del markeringsmissar. Först i slutet av andra och i hela tredje perioden, som vi börjar köra ordentligt."

En dålig dag på jobbet eller hur kan man se på det?

"Det är jättesvårt att förklara det. Tror inte det är så att någon inte vill gå ut och vinna. Det vill alla till hundra procent. Men det är vissa dagar det kanske inte stämmer. En sådan dag var det kanske idag. Så ja en dålig dag på jobbet. Det gäller ju att det inte blir för många sådana dagar. Utan nu är detta överstökat och viktigare hur man kommer tillbaka och kör på nästa match."

Fanns ju positiva glimtar att ta med sig. Exempelvis i tredje perioden då ni blev mer aggressiva och fartfyllda?

"Det håller jag med om. Det blir ju lite så att man blir lite förbaskad och vi är ju ett lag, som ställer höga krav på oss själva. När vi vet om att vi inte spelar väl, är det ju bra att man kan gå ut och göra en bättre period. Att då hitta något positivt och ge det en chans att komma igen."

Kanske bättre att skaka av sig den här matchen och ladda inför nästa?

"Så är det ju. Det är tighta matcher. Serien börjar gå mot sitt slut och det är så sjukt viktiga poäng, som vi spelar om i alla matcher. Gäller ju att komma så högt upp som möjligt i tabellen. Analysera, glömma och gå vidare, samt ta med sig det som var bra. Se till att göra en bättre insats i nästa match."

AIK hemma på onsdag den 31 januari blir också en utmaning?

"Ofta är det ju att de här matcherna nu här i slutet, håller karaktären av så kallade slutspelsmatcher. Poängen är såpass viktiga. AIK blir en tuff match. Då gäller det och se till så att vi är bättre, än vad vi var i dagens match."