Inför MoDo

14 oktober 2017 20:27

Söndag 15 oktober 2017 möter IK Pantern MoDo Hockey hemma på Malmö Isstadion kl 18.30

IK Panterns huvudtränare Håkan Åhlund:


Rakare spel imorgon och mindre omständligt framåt?

"Absolut. Det är någonting som vi försöker sträva efter varje gång vi spelar. Att vi ska ha den kvalitén."

Sist ni mötte dem var spelplatsen Malmö Arena med en fantastisk inramning och över 8 000 hemmasupporters. Inte fullt lika många får plats på Malmö Isstadion. Men kanske vi kan hoppas på en MoDoeffekt ändå?

"Klart vi hoppas att matchen ska dra folk i alla fall. Det är ett nytt lag vi får möta. Nya förutsättningar. MoDo siktar nog på topp två och har som jag sa ett nytt lag som ska sätta sig över tid. De har många skickliga spelare och en erfaren tränare. Det blir absolut en nöt att knäcka. För oss gäller det att hoppa upp ifrån gårdagsmatchen."

Vad var det för innehåll på dagens träning?

"Väldigt individuell. Man förbereder sig mentalt. Inför morgondagen kör vi träning igen på morgonen, med genomgång innan vi träffas igen under eftermiddagen."

Din allmänna mening om morgondagens match?

"Man måste komma till matchen och vara förberedd mentalt och inse vad allt det innebär. Vi vet hur vi ska uppträda och vi vet vad som krävs för att rubba motståndarna. Inte så mycket fysiskt, utan mera mentalt för att man ska hamna rätt där."

Laget inför matchen?

"Samma gäng är tillgängliga. Sen får vi se vilka spelare vi tar ut tills imorgon. Det är inte riktigt bestämt än, utan vi får se vad morgondagen har att erbjuda när vi kommer dit."