Poängfattigt hemma mot AIK igår

1 februari 2018 03:46

IK Pantern - AIK 3-5 igår

Periodsiffror: (0-1, 2-1, 1-3)

Skott: 29-29

Publik: 584

Panterns mål: 1-2 Sebastian Strandberg i pp, 2-2 Robin Dahse, 3-2 Sebastian Dyk

Några ord med forward Sebastian Dyk:


Yttre omständigheter påverkade ert spel imatchen. Jag tänker på de här två straffarna ni fick emot er?

"Håller med dig. Tycker vi gör en ganska bra match. Tyvärr två straffar. Mycket diskutabla i mitt tycke. Vad andra säger det får de stå för. Samtidigt menar jag att vi inte får släppa till de där lägena. Men vi är värda mer än att behöva lämna matchen tomhänta."

Ni var värda poäng då ni startade med och höll upp en bestämd fart?

"Ja och vi kändes pigga och det är inga konstigheter, då vi vet att några har lämnat oss i truppen. Men vi kommer ihop som en grupp. Det har vi varit hela säsongen en hårt arbetande grupp. Det är många som får ta större ansvar. Vi kommer ut bra, skapar chanser och lyckas komma tillbaka ifrån 0-2 underläge. Det visar på en stor lagmoral."

Ni jobbade ju med kyla in er i matchen och åstadkom arbetsamma mål, medans era motsåndare fick mycket till skänks?

"Ja de målen de får är tyvärr vad vi ger dem. Markeringsmissar framför mål och hade man bara fått bort dem, kunde vi gått segrande igår. Men rent generellt sett till vår egen insats, tycker jag ändå det är ett fall framåt sedan senaste matchen."

Hur går ni vidare efter det här?

"Det är fortfarande matcher kvar. Fight nu imorgon igen med Timrå borta. Ta med det positiva, åka upp dit och komma med mycket energi, samt mycket i bagaget och gå ut och sikta på poäng där."

Man såg ju i matchen att det fanns en beslutsamhet i ert lag, som borde generera många fler poäng framöver?

"Helt klart. Vi är fortfarande en jättebra grupp där alla jobbar hårt. Väldigt ungt lag det får man inte glömma. Det är många som utvecklas och har mycket kvar att lära sig. Allting kommer med tiden och jag tycker vi ligger bra på det redan nu. Så klart kan allt bara bli bättre och det kommer vi arbeta för att det ska bli också."