Inför Pantern-Björklöven på Malmö Isstadion

21 november 2017 19:06

Skribenten har varit sjuk, men är nu tillbaka och kan skriva inför och efter matcherna igen.

Onsdag 22 november 2017 kl 19.00 är det ny hemmamatch i den spännande Hockeyallsvenskan. IK Pantern tar emot IF Björklöven på Malmö Isstadion

IK Panterns huvudtränare Håkan Åhlund:


Om vi börjar med status på Sebastian Dyk och Emil Sandin?

"Sebastian är inte tillgänglig för spel imorgon, då han inte är hundra i sin kropp för att kunna spela. Så honom får vi hålla utanför ett tag till. Emil Sandin har tyvärr fått ta ett beslut att hans säsong är över för i år. Han rehabiliterar sin kropp. Sen får vi se hur den svarar på den behandlingen."

Sedan har vi då Martin Janohls som blev skadad under Karlskogamatchen hemma?

"Han fick sig en smäll där ja. Men det är faktiskt så att han är tillbaka i spel till imorgon. Det är väldigt positivt. Han har varit i spel sedan igår.

Vad bra att en sådan viktigt kugge är spelklar igen?

"Ja det är en jätteviktigt kille. Även Nicklas Jadeland var ju borta mot Leksand. Vi var lite brandskattade där, men gjorde en bra bortamatch ändå. Tyvärr blev vi poänglösa."

Är Jadeland också tillbaka till imorgon?

"Ja det är han."

En tillbakablick så kanske det kändes lite onödigt att tappa 3-0 hemma mot Karlskoga?

"Jag förstår att vissa människor tycker så, men Karlskoga är ett bra lag och gör två powerplaymål i andra perioden. Det är inte där vi tappar. Däremot kan jag tycka att vi tappade lite av spelet i andra perioden. Sen gjorde vi en bra tredje period och vi fick med oss extra poängen. Dessutom hade vi läge att avgöra i tredje. Det var tajt."

Så har det kommit in en läsarfråga via mailen [email protected] Frågan lyder: Puckhanteringen spretar betänkligt i vissa matcher. Din kommentar?

"Nej jag tycker inte puckhanteringen är något speciellt, utan vi har ju ett sätt som vi ska förhålla oss till. Man ska komma ihåg att allting sker väldigt fort. Det går kvickt undan därute på isen."

Björklöven på besök imorgon kväll. Det är ju ett getingbo då många lag krigar mot toppen?

"Det bevisar också att det är en intressant serie. Jag har sagt det förut. Är man inte på tå varje match, då får man fullt upp mot alla lag och alla lagen är ju samma sak. Det såg man exempelvis igår, när MoDo åkte till nykomlingarna Ljungby och fick kriga för att få med sig poäng. Så det är liksom ingen skillnad vem man möter menar jag."

Årets upplaga utav Hockeyallsvenskan är onekligen en jämn serie. Den är inte som en del andra hockeyserier, där man har några som drar ifrån i toppen, andra i ett mellansteg och vissa som halkar efter rejält. Utan här drar alla poäng ifrån varandra?

"Så är det ju. Därför återigen det handlar om att vi måste vara så nära vårt spel varje gång vi lirar match, så att vi därigenom har möjlighet att plocka poäng. Det gäller mot alla lag. Ibland blir det poäng, ibland tappar man poäng och ibland tar man alla poängen. Det finns liksom ingen riktig logik i det där."

Har ni satt någon extra drivkraft på något i samband med träningen idag?

"Vi pratar och gnuggar hela tiden på vårt sätt att agera i alla zoner. Det är detta som vi talar jättemycket om och att vi vill vara så nära vi bara kan."