IK Pantern startar samarbete med The Fight

29 augusti 2018 18:48


The Fight är en ideell förening grundad av Mattias och Cecilia Stålhammar 2015. The Fight arbetar för att upplysa allmänheten om den ovanliga muskelsjukdomen SMA, Spinal Muskel Atrofi, samt att samla in pengar åt forskning och stöd kring sjukdomen.

Varje år föds mellan 5-10 barn i Sverige med SMA varav 50% föds med Typ1. Utan medicin är levnadstiden ca 1 år.
Övriga 50% fördelas lika mellan Typ 2 och Typ 3. Typ 2 lär sig oftast sitta själv med aldrig gå och typ 3 klassas man som om man kan/har kunnat gå.

Mattias och Cecilias son Melwin slutade gå på sin 3 -årsdag, beskedet om SMA fick man när Melwin var i 1,5 års åldern. Senare fick Mattias och Cecilia också redan på att deras dotter har precis samma genetik vilket även ger henne SMA diagnosen.

Familjen är riktiga kämpar och IK Pantern vill så klart hjälpa till och vi har därför startat ett samarbete där vi bidrar med vad vi kan för familjen och deras fight.

Nu på lördag den 1 september, har The Fight en insamlingsgala i Hörby på Söderängen. Det blir en tillställning utomhus med Clownen Jumping Joe, DJ Földes och The Poodles. Men också mycket annat som fika, lotterier, loppis, glass, korv, miniracing, ponnyridning etc.

Har ni inte möjlighet att besöka galan i Hörby så kan man hjälpa till genom att swisha ett bidrag. Allt är välkommet och gör nytta.

Swish: 123 412 1992

Följ fighten på Facebook:
www.facebook.com/thefightsma