Övertidsseger hemma mot IKO igår

6 februari 2018 00:02

IK Pantern - IK Oskarshamn 5-4

Periodsiffror: (1-1, 2-2, 1-1, 1-0)

Skott: 38-27

Publik: 360

Panterns mål: 1-1 Lucas Nordsäter, 2-1 Lukas Haudum i pp, 3-2 Andreas Heier, 4-4 Nicklas Jadeland, 5-4 Anders Grönlund

Den här gången valde jag att tala med en spelare, som inte kunde vara med på isen, utan istället satt på läktaren för att få fram det perspektivet. Sebastian Selin:


Så hur uppfattade du matchen ifrån läktarplats?

"Tyckte väl att vi gjorde en helt ok match ändå. Dock lite slarviga och det är väl på våra misstag som de gör mål. Sen var vi effektiva framåt, men det har vi varit hela säsongen kan jag tycka."

De hade en tendens att få ut er på kanterna, men själva komma närmare slottet med en gubbe i bevakning?

"Vi har väl släppt in lite för billiga mål på slut och spelet runt i egen kasse, att vi måste plocka upp gubbar. Bättre runt den egna kassen. De får slå in lite för mycket mål i vårat hjärtat om man så säger. Det är väl inte bara i den här matchen det hänt. Det har varit ett problem i de senaste matcherna kan man tycka. Det är sådant vi måste sudda bort och vi har där ju varit bra tidigare och varit målsnåla."

Även om det finns detaljer att diskutera, så gillar åtminstone jag er kampvilja och beslutsamhet att hela tiden komma tiilbaka?

"Lite det som är styrkan i vår grupp. Vi ger aldrig upp och det har vi visat under hela säsongen. Även om det har tagit emot så, har arbetsmoralen aldrig varit något fel på. Det är egentligen våran grupps styrka, att vi slutar aldrig och även om det inte är så vackert alltid, är vi alltid med i matcherna."

Din uppfattning om det mest intressanta i ert spel under matchen?

"Vi gör ändå fem mål. Tycker vi har ett bra anfallsspel. Vi får ju lite skitmål men vi gör ju mål när vi tar pucken till kassen och inte håller på utsidan. Det tycker jag var positivt."

Gillade särskilt er kyla i övertidsperioden, att inte drabbas av tidspanik, utan fokusera på uppgiften in i det sista?

"Exakt. Det var ju vi som skapade de farligaste chanserna i sudden också. Så det var helt rättvist, att det var vi som fick bonuspoängen."