Inför Tingsryd

18 januari 2018 21:25

Fredag 19 jan 2018 är det Tingsryds AIF - IK Pantern kl 19.00

Lite inför match tillsammans med Panterns lagkapten Kim Johansson:


Lite derbykänsla har det alltid varit när ni möter just Tingsryd?

"Det har blivit så då vi följts åt i såväl division 1 som upp i Hockeyallsvenskan. Sen är vi nog inte särsklit förtjusta i varandra."

Att det finns en viss rivalitet ute på isen när just dessa båda lag möts, kan nog alla åskådare skriva under på?

"Blir rätt roliga matcher allt som oftast. Tighta matcher som brukar avgöras först mot slutet. Någon gång kan det sticka iväg, men för det mesta kamp in i kaklet. Brukar vara tufft samt hårt och det är alltid kul att spela sådana matcher. Kan det vara lite känslor med i bilden är det bara extra kul."

Även om ni vunnit en del matcher så går ni inte riktigt på full maskin rent kapacitetmässigt. Där är mer att kräma ur för att plocka fram det här finliret också?

"Det stämmer. Vi har vunnit matcher med styrka, men hela gruppen känner att vi har mer att ge. Vi har mer kapacitet än vad vi har visat den senaste tiden. Men förhoppningsvis kommer det nu när man ska toppa formen lite. Då hoppas vi kunna visa vad vi verkligen går för."

Hur är lagets dagsform?

"Den är hygglig tycker jag. Det finns alltid detaljer att slipa på, men överlag är den hygglig. Det är som jag har sagt innan, att alla spelare vill också ha ut mer utav sig själva i laget. Det är så det borde vara. Oavsett om man vinner eller förlorar."

Era egna förväntningar inför morgondagens drabbning?

"Stabil insats och tre poäng. En vinst helt enkelt, det borde alla förvänta sig när man håller på och tävlar."

Anser ni att alla har funnit sin roll i de olika delar av spelet som ni befinner er i?

"Jag kan ju inte svara för de andra, men det känns som så i alla fall. Både på och utanför banan, att folk får spela sitt spel och vara sig själva. Det vinner man mycket på tror jag."

Om du ser på din egen prestation ifrån seriestart tills nu?

"Den har varit godkänd. Men inte mer. Har gjort jobbet men inget därutöver. Jag är inte riktigt nöjd med mig själv. Känner att jag har mer att visa och plocka fram."

Olika faktorer har säkert där haft sin påverkan. Men det känns om ni nu kan fokusera mycket mer på er drivkraft?

"Ja det tror jag. För egen del att jag kan börja fokusera på hockeyn fullt ut igen. Det är bara skönt måste jag säga, då det varit mycket spridda tankar innan. Men nu kan jag fokusera enkom på min egen prestation. Det kommer i alla fall för min del att hjälpa mig framåt."

Lite om innehållet i dagens träning för gruppen?

"Rehabträning att vi gick ut körde ut matchen ifrån igår och svettades lite. Mer träning inför match under morgondagen."

Spekulera lite om utgången imorgon kväll?

"Jag tror att vi vinner."

Motivering?

"Dels tycker jag att vi är starkare än dem. Sedan har vi en bra vinnarmentalitet i gruppen."

Efter match-artikel kommer inte att publiceras förrän under lördagen, eftersom undertecknad också åker till Tingsryd.