Hemmaförlust i Malmöderbyt

16 augusti 2016 23:22

Träningsmatch: IK Pantern - MIF Redhawks 0-3

Periodsiffror: (0-0, 0-2, 0-1)

Publik: 2 327

Innan matchen uppträdde världsartisten tillika Malmösonen Gunther som rev av sex hitlåtar till i synnerhet hemmapublikens förtjusning.


Vad anser du om tempot i matchen huvudtränare Håkan Åhlund?

"Jag tycker att i första perioden var det ett högt tempo. Vi kom inte riktigt upp i det vi hade hoppats på i första. Men i andra perioden kommer vi upp bättre och står upp bättre såväl fysiskt, samt det faktum att vi då skapar en hel del lägen. Dock var där en sekvens där vi släpper till två mål, vilket var lite olyckligt. Men rent generellt tycker jag det är helt ok på det sätt vi kommer ut i första matchen."

Hur många ispass blev det för er innan denna första match?

"Vi har ju hållit på i åtta ispass och det var det utgångsläge vi hade när vi spelade matchen idag. Sett utifrån det tycker jag killarna gör en klart godkänd första match. Sen skiljer det en serie mellan oss och då blir man stressad när man gör misstag. Det är utav detta vi ska lära oss och gå vidare på."

Konkretisera det du ansåg ni gjorde bra och som ni kan ta med i bagaget?

"Framförallt hur vi agerar i egen zon och försvarsspelet. Vi kan ta med oss de positiva bitarna. Så får vi gå vidare därifrån."

Kommer du att ändra något i dagens konstellationer framledes?

"Det vi kan säga är väl att vi få se hur det ser ut imorgon. Vi fick skicka två killar för lite kontroll på sjukhuset. Vi får se under morgondagens träning, men det är självklart att det kommer bli rotation på formationerna."

Hur gick det för Victor Öhman som fick ett skott på benet och fick hjälpas av isen?

"Skottet tog på foten och vi kollar upp det så det inte blev något brutet. Så får vi utgå därifrån."

Vad tyckte du om inramningen?

"Det är väl fjärde eller femte gången nu då Pantern kan spela mot MIF så här på försäsongen. Så det är jättekul att det kommer nästan två och ett halvt tusen åskådare. Lite smolk i bägaren att vi inte kunde spräcka nollan mot dem."

Till sist vad händer härnäst?

"Planeringen ser ut som så att imorgon har vi träning och går vidare därifrån. På fredag har vi ny match i Norge. Så vi har en liten roadtrip som vi ska spela av."

Var är detta någonstans?

"Det blir en miniturnering i Lillehammer. Vi börjar på fredagen mot Storhamar. Därefter möter vi Mora IK under lördagen."