Inget spel i HockeyAllsvenskan

31 maj 2019 17:20


Det blir tyvärr inget spel i HockeyAllsvenskan kommande säsong.

Den senaste tidens kamp med att komma ikapp med ekonomin har inte lyckats, dvs att nå ett resultat som krävs för licensen och samtidigt få en hållbar budget för kommande säsong. I måndags kväll var hela lösningen klar med en budget för kommande säsong och en grupp nya investerare, men i onsdags gick de upp i rök och var okontaktbara. Det lokala näringslivet i Malmö har inte varit tillräckligt intresserat av att hjälpa till och rädda Pantern vilket så klart är en stor besvikelse.

Vi jobbar på att reda ut vår likviditet, rädda hela vår verksamhet och göra klart en budget för Hockeyettan. Men även det kräver en ansträngning. Nu när Ungdomsverksamheten äntligen har fått en struktur och meriterade ledare har anslutit vill vi givetvis klara av detta.

Hugo Stenbeck är villig att bidra utöver sina tidigare bidrag. Men det behövs ytterligare någon eller några som vill vara med. Hugo har under hela säsongen varit villig att matcha andra bidragsgivare, men ingen har visat intresse trots aktivt sökande och han har varit tydlig med att han inte ensam kan fortsätta finansiera verksamheten.

IK Pantern startade säsongen med ett negativt eget kapital på 1,5 miljoner. Under detta året har vi sett till att allt är ”på bordet” och alla papper är i ordning. Det finns inget gammalt groll kvar och förutsättningarna för en nystart är förutom likviditeten bra.

Oavsett allt vill jag rikta en stor eloge och ett stort tack till sponsorer, finansiärer, supportrar, ledare och spelare och alla ideella krafter som ställt upp under säsongen för klubben.

IK Pantern har Årsmöte den 4 juni som planerat.

/Peter Nilsson Ordförande