Skön hemmaseger mot Björklöven

21 februari 2018 23:41

IK Pantern - IF Björklöven 2-1

Periodsiffror: (0-0, 2-1, 0-0)

Skott: 32-24

Publik: 367

Panterns mål: 1-0 Martin Janohls i pp, 2-0 Sebastian Dyk

Forward Martin Janohls:


Vi startar med era insatser under den första perioden?

"Tycker vi spelar ganska bra ifrån start. Åker mycket skridskor och vinner mycket puck i deras zon, så vi får spela en del där då. De har väl egentligen inte någonting då mot oss. Vi kommer ut bra i den här matchen."

Ni hade mycket puckinnehav i den första perioden och stor skottdominans?

"Det kändes väl som att det var vi som tog kommandot. I början på andra känns det också bra. Men efter att halva matchen har gått, tycker jag de tar över. I slutet på andra perioden spelar de konstant i vår zon. Där tappade vi lite omdöme i matchen."

Men ni kunde ju ändå göra mål?'

"Ja det var bra. Vi fick ju några powerplay. Så det var bra att vi fick utdelning där igen nästan direkt efter. Men det är efter våra två mål, som vi tappar lite av taktpinnen i matchen. Men det är skönt att vi kunde hålla ut ändå."

Du gjorde ledningsmålet och hade du planerat vad du skulle göra, eller gör du det på instinkt?

"Nej det är nog mer på instinkt. Vi har ju lite riktlinjer hur vi spelar där i powerplay. Kan man väl få läge är bara med hjälp av instinkt trycka dit den."

Vidareutveckla tredje perioden?

"Ja en hyfsad tredje period. Men det blir ändå så i slutet, att de har mycket puck och ska försöka trycka på. Samtidigt tycker jag att vi håller ihop det ganska bra. Det känns väl inte som att de kommer så där jättenära. Jonatan Bjurö är bra i kassen också. Helt ok utav oss i sista perioden."

Även om det är på kort varsel, verkade de nya killarna i laget smälta in ganska väl?

"Det håller jag med om. Inte så lätt att bara komma in och det är ju ett helt gäng som kommer in också, samt som ska in i vårt system att spela också. På den korta tiden vi har hunnit träna ihop, så har de gjort det väldigt bra."

Kan du sammanfatta er prestation över sextio minuter?

"Fullt godkänt med en dipp där i slutet på andra perioden. Starkt att vi löser det och tar tre poäng. Det var viktigt."