Inför Oskarshamn på Malmö Isstadion

4 februari 2018 21:07

Måndag 5 februari 2018 kl 19.00 är det hemmamatch på Malmö Isstadion. IK Pantern gästas utav IK Oskarshamn.

Målvakt Jonatan Bjurö:


Du gjorde en bra insats uppe i Timrå?

"Vi förlorade ju matchen det var väldigt synd. Det var ju en speciellt resa. I själva matchen tycker jag inte riktigt att vi kommer upp i den nivå vi kan spela på. Samtidigt möter vi ett mycket bra motstånd som leder serien. Men ändå att vi hade mer att hämta ur den matchen, än vad vi fick ut."

Du har ju figurerat lite i skuggan av Robin Jensen. Men när du väl står där, har du ju också visat på goda kvaliteter?

"I början av säsongen så spelade jag inte på den nivån jag skulle göra. Det var väl lite en effekt av ett tufft fjolår, som satt kvar lite. Men jag har jobbat målmedvetet tillsammans med Henning Sohlberg, samt blivit sporrad av Jensen. Sen tycker jag att i slutet av november ungefär hittade jag mitt spel. Jag är tillbaka mot den nivån som jag vet att jag kan prestera. Känner fortfarande att jag mer att hämta. Helt klart i rätt riktning."

Det märker man ifrån åskådarplats också att du har mer och kräma ur?

"Jag vet ju vad jag kan och vad jag har gjort innan. Det har ju varit frustrerande förut. Men med målmedvetenhet så kommer det vända och det har det gjort för mig. Så det känns bra för egen del just nu"

Någon i supporterklubben menade att du blivit såpass bra nu, att du fått en gata i Malmö hamn uppkallad efter dig. Varit på Bjurögatan någon gång?

" Hahahaha det var ju kul att höra. Nej det visste jag inte att en sådan fanns. Men jag vet när jag bodde i Ö-vik att det fanns lite längre upp, tror det var mellan Umeå och Skellefteå, Bjuröklubb som Laleh sjunger om. Ett slags naturreservat. Så nu har jag en gata i Malmö också! Mitt efternamn är förmodligen påhittat men jag är inte helt säker. Dock sträcker det sig inte så många generationer tillbaka i tiden. Men på något sätt har det kommit in i släkten."

Din uppfattning som Panterns supporterklack, då du brukar komma till densamma efter vinster och göra specifika målgester efter uppmaning?

"Det är det minsta jag kan göra. Framförallt att klacken ställer upp på det sättet ni gör. Håller igång i en hall med en annars ganska dödfattig publik. Även om det inte är så mycket folk i klacken kanske drygt 20 pers, så låter det och man tänker då inte på att det är lite folk. Det är så härligt när man står närmast klacken och får höra stödet. På andra arenor kan det finnas 100 pers i en klack, men är det då bara tyst så betyder det ju inte så mycket. Exempelvis även om det var mycket folk på matcherna i Modo, så var det ju ingen större stämning där. Mycket folk behöver inte genast betyda att det blir bra stämning på matchen."

Tre förluster på raken och känslan säger en beslutsam gemensam positionering imorgon?

"Ja det känns som det inte är många som är nöjda med hur det har sett ut de sista matcherna. Inte bra mot Almtuna men vi spelade bättre mot AIK och kunde med lite flyt och inte så konstiga domslut, haft med såväl ett som två eller rentav tre poäng. Så det var lite snopet. Men kom inte riktigt upp i nivå när vi senare mötte ett annat bra lag. Så jag tror det är många som är sugna på en vinst. Sen har ju inte Pantern förlorat så många matcher på rad någonsin i allsvenskan. Därför är det på tiden att vi studsar upp igen."

Laget är ju lite rumphugget p.g.a skador samt att vissa har gått vidare i sin karriär. Å andra sidan kan det möjliggöra att andra spelare kan kliva fram?

"Definitivt är det så. Det folk gör eller inte gör är ingenting man själv kan påverka. Utan det gäller att vara riktigt stark och ha fokus på sin egen insats. Titta sig själv i spegeln. Att man själv gör jobbet så bra som möjligt. Så mycket mer kan man inte göra. Utan göra sitt eget allra bästa och tycka att hockey är jäkligt kul."

Hur laddar du som målvakt inför match om du vet att du ska stå?

"Brukar sova en liten stund på eftermiddagen. Annars så har jag en mental coach från Malmö som heter Andy Swärd, som jag brukar snacka med. Man berättar vad man tror kan hända under match. Förbereder sig mentalt på olika scenarior och situationer. Försöker peppa och boosta sig själv. Skriva ner ett par nyckelord kring vad man ska fokusera på och göra allt så bra som möjligt."

Ska du stå imorgon?

"Vet ej det får jag reda på imorgon."

Din fingertoppskänsla om matchen mot Oskarshamn?

"Tror vi kommer vara väldigt revaschsugna samtidigt så vill nog IKO ha revansch på oss, för de är nog inte nöjda med senaste matchen vi möttes och där vi vann med 8-0. Det blir nog två taggade lag som kommer strida in i det sista."