Inför Almtuna hemma på Malmö Isstadion

27 januari 2018 22:54

Söndag 28 januari 2018 kl 16.00 tar IK Pantern emot Almtuna IS hemma på Malmö Isstadion

Vi tar ett snack med forwarden Sebastian Dyk:


Din uppfattning om er insats i Uppsala?

"En bra match. Hemmalaget tog ledningen ganska tidigt, vilket kan vara ganska tufft mentalt ibland. Men vi reder ut det väl. Kommer ikapp och så kunde vi ta hem tre starka poäng däruppe."

Två gånger Almtuna och dags för returmöte mot dem. Du har ju varit skadad men ska du vara med i söndagens match?

"Ja jag har ju haft lite problem med underkroppen, men söndagens match blir den första för mig på ett tag nu. Ska bli skönt att komma in i hetluften när allting nu känns bra. Jag kommer smyga igång lite under matchen. Försöka bidra med lite fart och fläkt."

Några byten eller hur länge tror du vi får se dig på isen?

"Tanken är väl att jag ska gå in och spela powerplay till att börja med. Sen kommer de nog slänga in mig i några fem mot fem byten också. Just för och känna hur det är att komma in i timing. Men jag kommer köra hundra procent och spela mitt vanliga spel, samt våga utmana på isen."

Det gäller att se upp för ett kontringsskickligt Almtuna?

"Absolut men det är vår hemmaborg och här råder full fart. Bara tuta och köra och försöka spela vårt spel i högt tempo. Vi är ju både starka och snabba spelare. Gäller att få motståndaren att vända och vrida på sig och få anfall på dem."

Kan tycka att ni haft en del strul med puckarna i mittzon?

"Mycket möjligt att det varit så. Mittzon är ju livsfarligt att tappa på. Det är där många kontringar uppstår. Gäller att spela rakt nord-syd hockey. Att vända snabbt och enkelt samt rejält i mittzon. Så får man ofta bra och korta anfall på dem också."

Gå för full pott i denna så kallade sexpoängsmatch?

"Exakt det är bara detta som gäller."