Inför Björklöven på Malmö Isstadion

20 februari 2018 21:21

Onsdag 21 februari 2018 kl 19.00 är det dags för hemmamatch på Malmö Isstadion. IK Pantern - IF Björklöven

Forward Robin Sterner:


Om vi startar med din egen utveckling i Pantern, från det att du kom in tills nu?

"Det har gått helt ok faktiskt. Jag kom ju in lite senare än alla andra. Men det har gått bra. Jag spelade ju mycket med Sebastian Selin och Martin Janohls. Det samarbetet fungerade riktigt bra. Efter det har jag ju varit avstängd. Så fram till nu har det väl varit en dipp då. Men det är något man försöker jobba sig ur varje dag."

Pantern lämnade in en överklagan mot avstängningbeslutet?

"Ja men den gick inte igenom, så det är bara att se till och jobba vidare som hockeyspelare."

Hur har du upplevt att vara just i Pantern?

"Jätteroligt. Vi har haft en jätteskön grupp som presterat bra hockey. Så det har bara varit jättekul. Sedan är det ju klart att det blir ännu roligare när det går bra."

Trivs du att bo i Malmö?

"Jadå verkligen. Har ju inte bott just i Malmö innan. Men finns mycket att se och hitta på här. Så det är bara positivt."

Finns nog bitar ifrån förra matchen som ni kan stoppa in i kommande match imorgon?

"Absolut. Sen är det ju mycket nytt folk i truppen också. Så det vore ju konstigt om allt klickar direkt så där på hundra procent. Men med tanke på allt det, så tycker jag att spelet uppe i Leksand var ganska bra."

Det känns som att dessa avslutande matcher i serien blir lite mer intensiva?

"Ja det drar ihop sig här. Fast att vi har gått bra hela säsongen, så är det tight hela vägen. Inte så många poäng som skiljer heller. Det blir liksom lite slutspelskaraktär på alla de sista matcherna."

Enligt uppgift så är nu fyra av de fem nyförvärven på plats?

"Ja jag tror det är Kristoffer Wikner vi väntar på.

Några särskilda delar av träningen idag som ägnades åt något speciellt?

"Nej. Vi har våra grunder och allting kring det klart för oss. Så det var mest repetition. Vi vet exakt hur vi ska spela och ska ju inte ändra på någonting nu. Så det var gamla vanliga grejor som vi körde."

Vad tror du om onsdagskvällen på Malmö Isstadion då?

"Det lär bli tufft och tight. Björklöven är ett lag med mycket fart. Det kommer säkert gå undan. Tror att vi tänker exakt samma sak. Det är bara ut och ta kommandot. Kommer garanterat bli en jämn match."