Viktor Stråhle tar över som huvudtränare

30 juli 2018 10:48

Pressrelease Malmö 2018-07-3


IK Panterns kontrakterade huvudtränare Joby Messier kommer inte att kunna vara tillbaka till säsongen 2018/2019 på grund av medicinska skäl. Under sommaren har det uppstått medicinska komplikationer på grund av tidigare idrottsolyckor, vilket medför att Joby behöver stanna i Kanada.

Istället går sportchef och assisterande tränare Viktor Stråhle in som huvudtränare.

”Hela klubben har förtroende för Viktor och är säkra på att han kommer kliva in fint i detta nya uppdrag. Både spelare och ledning känner sig väldigt trygga med Viktor” säger ordförande Peter Nilsson.

”Vi vill samtidigt tacka Joby för hans arbete i IK Pantern under den andra hälften av förra säsongen och önska honom och hans familj lycka till framöver".

Tränarstaben förstärks med Team Consultant Lorne Henning som kommer bistå Viktor Stråhle med främst utvärderingar, träningar, scouting och spelartransfers.

”Vi är fantastisk glada över att ha fått ombord Lorne Henning, hans erfarenhet och kontakter kommer vara en styrka för Viktor Stråhle och IK Pantern. Lorne kommer arbeta både i Malmö och på distans under den kommande säsongen” säger Peter Nilsson.

Lorne Henning, 66 år, är tvåfaldig Stanley Cup-mästare som spelare med New York Islanders. Hans ledarkarriär sedan 80-talet är respektingivande och han har representerat klubbar som New York Islanders, Chicago Blackhawks, Anaheim Mighty Ducks och under tio år Vancover Canucks.

IK Panterns nya assisterande tränare presenteras så snart kontraktet är påskrivet.

Frågor och mer information

Viktor Stråhle

[email protected]

0708 23 75 57

Peter Nilsson

[email protected]

0708 300 455