Inför Västervik

28 september 2017 23:30

Fredag 29 september 2017 kl 19.00 är det ny hemmamatch i Hockeyallsvenskan och IK Pantern tar emot Västerviks IK på Malmö Isstadion

Låt oss se vad huvudtränare Håkan Åhlund har att förtälja:


Vad kom ni fram till efter analys av Oskarshamnsmatchen?

"Idag på lunchen har vi haft en sammankomst där vi gick igenom matchen igår och avslutade den. Så nu har vi lagt den till handlingarna och hoppas att vi kan ta oss därifrån så att säga imorgon."

Det får ju inte se ut så imorgon som det såg ut i Oskarshamn?

"Nej. Jag är nästan hundra procent säker på att det inte kommer se ut så heller imorgon kväll. Det kan ske någon gång under en säsong. Alla är medvetna om vad vi gjorde för fel. Så vi tar det därifrån."

Ny motståndare och ny match stundar?

"Det är tuffa matcher varje gång mot alla lag. Därför så viktigt att man är där och är påslagen samt redo för match. Det blir annorlunda imorgon. En tuff fight."

Har du funnit anledning att göra förändringar i femmorna?

"Vi får tillbaka Sebastian Dyk imorgon så vi har fullt manskap då förutom Emil Sandin som inte är tillgänglig och så då Oscar Nordh som varit borta sedan tidigare. I övrigt ser det bra ut och vi har lite att välja emellan. Så då får vi lite konkurrens igen imorgon på forwardsidan och det är ju bra."

Pantern har ofta vaskat fram duktiga målvakter. Så även i år med Robin Jensen och Jonathan Bjurö?

"Ja vi har två kvalitativa målvakter. De tävlar och sporrar varandra varje gång på träning. Det är ju någonting vi kommer att behöva över femtiotvå omgångar. Så får vi se till att hålla dem fräscha och på alerten."

Dina generella tankar om Västerviksmatchen?

"Västervik har gjort en bra säsong och höll i hela säsongen som nykomlingar. De bygger ett nytt lag i år, med ny tränare och nya spelare. Jag tror det kommer bli en tät match. De har en bra defensiv och med Fransson i mål. Det gäller för oss att vi har tålamodet och ligger på topp i vårt sätt att spela. Då har vi en god chans att gå segrande ur den striden."

Då får ni se till att vara stabila över hela linjen i sextio minuter?

"Absolut måste vi det."