Inför Björklöven

10 oktober 2017 20:58

Onsdag 11 okt 2017 kl 19.00 spelar IK Pantern bortamatch mot IF Björklöven

IK Panterns huvudtränare Håkan Åhlund:


Robin Sterner har han någon koppling till Sveriges första utlandsproffs Ulf Sterner?

"Jag tror att han är någon form utav farbror till Robin."

Vad finns det för taktiska upplägg inför onsdagens match?

"Vi ska försöka göra det vi är bra på. Det tycker vi är viktigt. Att komma upp till vårt spel och sätta motståndaren under press. Det är väl de taktiska dragen. Att hela tiden ta bort is och tid för de vi spelar mot."

Hur tar ni er till Umeå?

"Vi flyger dit imorgon och sedan så flyger vi hem på torsdag. I och med att vi spelar igen på fredag."

Då kanske det finns bättre förutsättningar till mental omställning?

"Förhoppningvis har vi ork och kraft att hota även dem."

Björklöven har ju inlett serien bra?

"Ganska väntat. De har ju byggt sitt lag från slutet i fjol och framåt. Det gäller för oss att sätta fokus på vårt eget spel. Att vi når upp dit."

I flera matcher har ni tappat en tvåmåls ledning. Har ni pratat om hur ni går vidare för att försöka bli bättre på att hålla försprånget?

"Det är klart att man kan se ett mönster i att vi har lett med två mål och sedan tappat det. Men jag tycker flera utav de där målen har ju varit slumpartade. För oss gäller det bara att tugga vidare. Vi gnuggar varje dag och försöker hålla en god verksamhet. Så får vi bygga för framtiden så att säga. Det är detta det går ut på."

Besättningen inför match?

"Samma lag som vi hade sist. Emil Sandin är dock tillbaka. Nicklas Jadeland är inte med då hans fru är på väg att föda barn."

Vad tror du om matchen?

"Kommer vi upp i vårt sätt att uppträda och spela. Då matchar vi dem. Det är detta som är prio ett hos killarna och att mentalt orka ställa om. Det blir ju en jätterolig match med mycket folk, samt som du säger Björklöven har startat bra, så vi måste vara på tårna för att kunna plocka poäng."