Viktor Stråhle blir ny sportchef och assisterande tränare för Pantern.

5 april 2018 12:12

Pressrelease Malmö 2018-04-05


IK Pantern har i dag tecknat ett tvåårsavtal med Viktor Stråhle som sportchef och assisterande tränare till Joby Messier.

“I am really excited for this challenge and opportunity to begin a new season in Pantern. I have great confidence in the returning players, and could not be happier with the recent addition to the coaching team Viktor Stråhle together with our motivated and talented team staff including team Dr. Phillip Bazala. We are going to stress attention to details and communication so that everyone knows what our expectations are”, säger Joby Messier (huvudtränare IK Pantern).

Viktor Stråhle kommer från Malmö Redhawks där han har varit huvudtränare för J20 Superelit de senaste tre säsongerna. Stråhle har även ett förflutet som tränare i Falu IF där Stråhle både jobbat med juniorer på elitnivå och seniorerna i division 1. Stråhle har även hunnit med att ansvara för ett hockeygymnasium under 2 års tid. Trots sin unga ålder (29) har Stråhle varit tränare i 7 säsonger och är utbildad i den högsta tränarutbildningen i svenska ishockeyförbundets utbildningsstege (ETUElittränarutbildning).

Under sina år i Redhawks fick Stråhle även chansen att ”gästspela” i Redhawks SHL lag både som ass. tränare under SM-slutspelet 16/17 samt under grundseriespelet. ”Det här är en jätterolig utmaning, att kombinera sportchef och tränarjobbet är en ny erfarenhet för mig.

Jag känner mig både hedrad och inspirerad över att ha fått den här möjligheten. Det är med ett stort engagemang och mycket passion som jag går in i detta nya uppdrag och jag är övertygad om att jag och Joby Messier kommer att komplettera varandra på ett bra sätt och föra IK Pantern mot nya framgångar”, kommenterar Viktor.

IK Pantern vill samtidigt tacka Fredrik Hallberg, som på ett framgångsrikt sätt verkat som assisterande tränare och vi önskar honom all lycka i framtiden.

Klubben riktar också ett varmt tack till Tony Anderssons för hans insatser som sportchef i klubben under en tuff tid. Tonys kontrakt med Pantern löper ut den 20 april 2018.

Frågor och mer information IK Pantern Mattias Schönhult [email protected] 0723 27 69 69