JOBY MESSIER ÄR IK PANTERNS NYA HUVUDTRÄNARE

9 januari 2018 07:54


I december gjordes förändringar i IK Panterns tränarstab. IK Pantern vill först och främst tacka Fredrik Hallberg, vår assisterande tränare, för hans fantastiska ansträngningar att styra laget under övergångsperioden så att Panterns styrelse kunnat slutföra rekryteringen av en ny huvudtränare.

I helgen togs beslutet. Tidigare NHL, AHL och NCAA PLAYER Joby Messier, 47 år från Kanada är IK Panterns nya huvudtränare. Joby Messier som landade direkt från Kanada på söndagen, kommer att utgöra en spännande tränarduo med Fredrik Hallberg.

Joby Messier har arbetat inom hockeyutveckling i 15 år, bland annat som huvudledare och chef för herr hockey på Athol Murray College of Notre Dame i Kanada, en sann spelarfabrik för NHL i nästan 100 år. Joby coachade nyligen i Schweiz HC Sion laget, han tog laget till toppen i MSL League.

Som hockeyspelare har Joby Messier framgångsrikt spelat i Notre Dame, Michigan State University, New York Rangers och AHL-teamet i Rangers (Binghamton Rangers).

Joby Messier agerade försvarsspelare under sin hockeykarriär. Efter att ha startat i juniorligorna (Notre Dame Hounds, SJHL) och collegeligan (Michigan State University, NCAA), draftades han som 118e spelare av New York Rangers i 1989 års uttagning. Han gjorde 25 NHL-matcher i NY Rangers (vann Stanley Cup 1994) och 127 matcher med Rangers i AHL. Under förberedelserna för att ansluta sig till NY Islanders 1995, missade han hela säsongen på grund av en knäskada. Efterkommande säsong var Joby med i en bilolycka och missade stora delar av säsongen men spelade ändå ett fyrtiotal matcher i IHL (Utah Grizzlies). Under säsongen 1997-1998, då Joby spelade med Long Beach Ice Dogs i IHL, tvingas han att avsluta sin hockeykarriär på grund av en huvudskada. Joby Messier har fortfarande AHLs bästa plusminus statistik (+59 på 60 matcher med Binghamton Rangers 1992-1993).

Idag genomfördes deras första träning tillsammans. Med dessa mycket positiva lösningar kommer Pantern nu att koncentrera sig på den aktuella hockeysäsongen med målet att fortsätta vara ett framgångsrikt lag i HockeyAllsvenskan och komma in i säsongens sista fas med bästa möjliga lag.

Dessutom arbetar styrelsen med att hitta nya sätt att göra Pantern till en klubb som står för utveckling, framgång, glädje och stabilitet. Klubben ska stå på egna ben och drivas av en professionell organisation. Ledare och spelare i Pantern ska vara i klubben för att ta laget så långt som möjligt. Varje träning och varje match måste präglas av detta.

Vi tackar våra supportrar för allt tålamod och stöd.

Mattias Schönhult
Styrelseordförande