Inför Tingsryd hemma på Malmö Isstadion

3 mars 2018 20:33

Söndag 4 mars 2018 kl 16.00 är det dags för hemmamatch på Malmö Isstadion.

IK Pantern tar emot Tingsryds AIF

Forward Sebastian Dyk:


Flera spelare har ju påpekat vikten av att komma tillbaka till det egna spelet. Då blir man ju lite nyfiken på vad tränarna har sagt inför matchen?

"Vi har ju varit lediga under lördagen, så vi har ju egentligen inte hunnit snacka så mycket inför matchen imorgon söndag. Tror vi kommer ta det imorgon innan match, men vi är alla ganska överens om att vi måste tillbaka. Det är viktigt att vi får lite mer energi. Det börjar ju dra ihop sig mot slutspel. Så det gäller att bättra formen inför det. Försöka hitta tillbaka till det här stabila denfensiva och lite mer energi i vårt spel. Tycker det har varit lite tafatt. Lite mer desperata framåt anser jag att vi kan vara också."

Kan vi få se Anders Grönlund på isen?

"Vet ej men jag hoppas att han är tillbaka. Det är en viktig kugge för vårt försvar och det är ju ont om backar. Kim Johansson är ju nere på backen och gör det jättebra. Men det är inte lätt när vi är så pass lite folk som vi är. Självklart hoppas jag att både Grönlund och Robin Sterner är tillbaka."

Ni har att göra med en motståndare som är tämligen desperata, med tanke på tabelläget?

"Exakt. De kommer göra allt för att hålla sig kvar. De gjorde en jättebra match mot Troja, i alla fall så som det såg ut att de gick vinnande på bortaplan. Det kommer nog vara ett heltaggat lag som kommer ut. Viktigt för oss att studsa tillbaka på vår hemmaplan, i det spel som vi vill spela och det spel som är Panterns signum. Så det är bara att komma ut väl förberedda."

Poängen är ju så avgörande nu inför Svenska Spel Trophy?

"Ja men det gäller inte bara att se till så att vi är klara där. Vi vill ju hamna till på så bra position som möjligt. Sedan finna en härlig känsla när vi kommer in i det här slutspelet. Det anser jag är ganska väsentligt att vi kommer ihop och hittar en skön känsla, som man kan ta med sig in och bygga vidare på. De här två senaste matcherna har väl inte varit de bästa. Utan det finns mer att önska för oss allihopa."