Inför Leksand

15 februari 2018 19:59

Fredag 16 februari 2018 kl 19.00 Leksands IF - IK Pantern

Panterns supporters är välkomna till Interpool Stora Nygatan 19 i Malmö. Där sänds matchen på storbild.

Lagkapten Kim Johansson:


Ni har väl skakat av er förra matchen och tänker på nästa drabbning?

"Ja det gör man ju ganska snabbt. Man filosoferar lite kring den gångna matchen samma kväll. Det är ju så tight med matcher, så det är bara att släppa det och gå vidare. Vi gjorde i alla fall fyra mål framåt och det kan vi ta med oss ifrån förra matchen."

Leksand borta vad tror du det kan bli utav det?

"Säkert en tuff match. Ett bra motstånd som har värvat spets nu på senare tid. Sedan har de ju bra publikstöd därhemma. Men det ska bli kul att spela där faktiskt."

Din uppfattning om era möjligheter däruppe?

"Jag tror att våra möjligheter är lika stora som vanligt. Vi har tappat en del spelare och fått in en del spelare. Det förändrar ingenting. Vi som är kvar kan liksom inte stirra oss blinda på vad vi har tappat, utan istället fortsätta att försöka göra vårt jobb. Det är ju detta vi håller på med."

Er taktiska strategi?

"Spela vårt spel helt enkelt. Blir lite mer taktiska drag på genomgången under fredagen. Men rent allmänt att försöka hålla oss till vårt spel. Det är väl där vi utgår ifrån."

Mental omställning är väl också viktigt?

"Det är det väl men samtidigt match är match oavsett vart det utspelar sig. Det mentala får man ha med sig överallt. Det ska nog ordna sig."

Hur tror du på ett ungefär matchen kommer att gestalta sig?

"Tror de kommer komma ut väldigt hårt under framförallt de första tio minuterna och köra på oss hela tiden. Men vi är förberedda på det. Hur de än vill komma ut så tar vi emot dem, samt så får vi ta det därifrån. Det kommer i alla fall att bli en rolig match."