Inför Vita Hästen

1 mars 2018 20:11

Fredag 2 mars 2018 kl 19.00 HC Vita Hästen - IK Pantern

Alla Panternfans är välkomna till Interpool Stora Nygatan 19 i Malmö, där de visar matchen på storbildskärmar.

Lagkapten Kim Johansson:


Några ord om Modomatchen?

"Vi var det bättre laget i ungefär trettio minuter. Sen fick de 1-1 samt 1-2 och en massa utvisningar med sig efter det. Sedan tappar vi det också helt. Gör en del misstag och lite för lätta mål. Så är det ibland. Det är bara att släppa och gå vidare."

Då gör vi det. Åker ni tidigare upp till Norrköping under matchdagen?

"Nej vi startar runt 10-snåret och hoppas allt går bra med själva resan."

Vet du hur det ser ut i truppen?

"Anders Grönlund är väl fortfarande sjuk. Lite osäkert om Robin Sterner kommer till match. I övrigt är nog resten där."

Status på de långtidsskadade Andreas Söderberg och Sebastian Selin?

Det går ganska raskt framåt för Selin och Söderberg. Men framförallt Selin ligger närmast i tiden. Sen får vi se hur lång tid det kan ta innan de är tillbaka till spel igen."

Ditt perspektiv på Hästenmatchen?

"När vi mött Hästen tidigare så har det varit ganska öppet spel och det måste vi försöka bli av med. Istället göra ett bra spel framförallt kring vår egen kasse och i egen zon. Först och främst stänga igen bakåt. Hjälpa vår målvakt på ett bättre sätt. Det är väl där vi kommer lägga lite mer fokus antar jag. Komma tillbaka till vårt eget sätt att spela försvarsspel som då brukar vara stabilt."

Med detta följer bättre offensiv?

"Gör man ett gediget defensivt arbete, så får man ju det att ofta pucken kan vända. Tycker vi ska ta det ifrån rätt sida och sedan anfalla."

Tre omgångar kvar och poängjakten fortsätter?

"Visst är det så. Det säger ju sig självt att vi går för och vinna kommande match. Man kan ju inte hålla på att gå runt och förlora. Det blir man fort trött på. Vi åker upp till Hästen med all ambition att ta poäng och helst vinna matchen."