Poäng borta mot Björklöven

10 mars 2018 22:46

IF Björklöven - IK Pantern 5-4

Periodsiffror: (1-1, 0-3. 3-0, 1-0)

Skott: 50-27

Publik: 3 760

Panterns mål: 1-1 Andreas Heier, 1-2 Anders Grönlund i pp, 1-3 Nicklas Jadeland, 1-4 Stefan Söder.

Forward Nicklas Jadeland per telefon direkt ifrån Umeå:


De öppnade med ett pp-mål. Ni kom tillbaka oerhört starkt till 1-4. Vad hände sedan?

"Vi fick ju rätt många powerplay emot oss. till sist fick de ju hål på Jensen. Efter det så rann det till lite. Men jag tycker vi fick stopp på dem när det stod 4-4 och skapade några chanser. Tycker vi ska sätta dit den till 4-5, då vi har möjlighet till det några gånger. Men det är ju helt klart inte bra att de kunde gå fram till 4-4. Idag hände det och det är bara att ta nya tag. Vi har ny match om två dagar."

Jag anser att det var ett helt annat driv med bättre skärpa, i ett relativt bra tempo matchen igenom ifrån er sida i alla fall?

"Håller med. Tycker vi ska ta med oss första och andra perioden. I andra spelade vi ut dem totalt. De gick i vår fälla så som vi snackat om. Vi fick några frilägen och kunde egentligen gjort ännu fler mål. Sen höll det inte hela vägen och det är synd. Jag menar många i vårt lag höjer sig väldigt mycket idag och det var kul att se."

En hel del orättvisa bedömningar ifrån högre ort måste jag tillägga, men ändå bra av IKP att ni inte gav upp?

"Ja lite så var det och ja det blev en fördel till dem på dessa utvisningar. Men vi får försöka höja oss i de lägena också. Inte göra det så lätt för domaren och visa ut oss. Samtidigt så borde det ha varit lite jämnare därute rent utvisningsmässigt. De gör en hel del saker som de inte får utvisning för. Men det är ingenting vi skyller på utan man får ta det, då det är domaren som bestämmer."

Åtminstone väsentligt att ni inte gick helt poänglösa ifrån den här tillställningen?

"Absolut men samtidigt vi hade 1-4 inför tredje perioden. Det är ju ingenting vi är glada för överhuvudtaget. Det är helt enkelt för dåligt då vi borde haft tre poäng idag."

Då får ni ta igen det på måndag 12 mars hemma mot Oskarshamn?

"Exakt. Det måste vi göra för annars är det ju tråkigt att ha tre matcher efter det, utan någonting att spela för. Så nej vi vill hålla det här vid liv och vi ska göra allt vi kan för att ta tre poäng då."