Inför Södertälje

6 mars 2018 18:37

Onsdag 7 mars 2018 kl 19.00 Södertälje SK - IK Pantern

Assisterande tränare: Fredrik Hallberg


Hur ser du på de här senaste matcherna, det har ju inte gått riktigt så som man kanske förväntat sig?

"Om man ska sammafatta dem så har vi spelat stundtals bra. De gånger vi inte gjort det, har vi tyvärr blivit straffade. Hänger inte ihop riktigt över sextio minuter. Men vi jobbar på förbättringar."

Mer desperation framåt och bättre skydd i egen zon?

"Det är ju lite grundbulten i hockey. Oavsett vad du har för taktik och spelsystem. Det hårda jobbet och vilja vinna det är liksom det grundläggande. Det måste man ha som plattform."

"Finns det bra förutsättnigar för er inför kommande kvalrunda?

"Det är helt nya matcher som kommer. Men ja det måste vi tro på. Som sagt det är nya matcher och varje match kommer vara unik och i det tror vi på det vi gör."

Sista matchen i grundserien för er del blir i Södertälje. Viktig match såväl för er som för dem, då bättre placering ger fler startpoäng?

"Stämmer. I stort sett alla lag har någonting att spela för. Kanske inte då för de som redan är klara för den hockeyallsvenska finalen. Men det är mycket som står på spel för många lag. Det är intressant."

Kan du sätta fingret på något som inte redan har nämnts och som är anledning till att det varit rätt knackigt för Pantern en tid nu?

"Det har ju skett mycket på kort tid. Vi tappade ju våra tongivande spelare för ett antal veckor sedan. Det vore konstigt om vi bara skulle kunna hålla samma nivå. Det är nytt folk som ska in i systemet och därmed blir det en process och en process tar tid."

Om du kikar på Pantern över tid denna säsong och fram till där ni är nu. Din konklusion?

"Man får titta efter förutsättningarna. Det har då varit olika förutsättningar vid olika tider. Om man ser på det helt sammantagsmässigt, så ligger vi fortfarande femma i allsvenskan. Det är väl ganska ok."

Så hur har ni planerat inför Södertälje?

"Vår strategi är att vi ska förbättra det vi gjort mindre bra, samt göra sextio minuters gedigen insats. Sen får vi se vart vi landar."