Pantern sadlade Hästen i afton

17 januari 2018 23:47

IK Pantern - HC Vita Hästen 4-2

Periodsiffror: (2-1, 1-1, 1-0)

Skott: 27-31

Publik: 442

Panterns mål: 1-1 Martin Janohls, 2-1 Sebastian Selin, 3-2 Sebastian Strandberg, 4-2 Anders Grönlund

Undertecknad är nu tillbaka med Inför och Efter match artiklar igen.

Efter kvällens match talade jag lite med Robin Dahse:


Blev seger idag men det kändes som att ni var lite tröga inledningsvis?

"Ja det håller jag med om. Men vi kommer ändå upp oss lite och vinner sedermera rättvist. Vet inte riktigt vad det berodde på att vi var lite sega i starten. Vi var ju lediga igår och hade flyg hem efter en längre Norrlandstripp. Men huvudsaken var att vi tog hem tre poäng idag, det är detta som räknas."

Hästens ledningsmål fungerade lite som en väckarklocka för er?

"Ja därefter är det som att vi vaknar till lite och kommer upp i fart."

Hur vill du kommentera din egen insats på banan?

"Jag kämpar på, försöker vara jobbig att möta och mycket i boxplay. Spelade med Oscar Nordh och Kim Johansson. Vi skapade en del lägen men fick inte in dem just då. Men skam den som ger sig. Det är bara att nöta på då säsongen är lång."

Är vissa lag jobbigare än andra att möta eller är det ungefär detsamma?

"Alla lag i denna serien kan besegra varandra. Idag kanske Hästen hade en lite sämre idag, men det hade faktiskt vi också. Men utifrån det är vi ändå bättre än våra motståndare."

Ni åstadkom nog ett visst mentalt övertag, då ni blixtsnabbt replikerade två gånger i rätt tid. Såväl till 1-1 som upp till 3-2?

"Ja just det där mentala. Man vet ju själv när man är det andra laget och råkar ut för sådant. Så det var nog lite mentala mål vi fick där också. Mycket viktiga mål."

Personligen tycker jag att det rent generellt är kul att se hur ni kämpar och sliter även längs en jobbig uppförsbacke. Kommer oftast tillbaka med riktigt bra teamwork?

"Sen jag kom till Pantern har vi haft en väldigt god förmåg att få ihop grupperna väldigt bra. Det tror jag är väldigt viktigt och något man kommer långt på."

Något annat att tillägga?

"Försöka ta tre poäng borta mot Tingsryd på fredag och extra kul att supporterklubben kommer dit med en busslast Panternfans."