Svenska Spel

Straffseger i Karlskoga

Publicerad: 2017-10-03 23:24

BIK Karlskoga - IK Pantern 3-4

Periodsiffror: (0-1, 3-1, 0-1, 0-0, 0-1)

Skott: 29-31

Publik: 2 157

Målvakt: Robin Jensen

Panterns målgörare: 0-1, Olle Liss i pp, 0-2 Anders Grönlund, 3-3 Olle Liss i pp.

Straffar: 0-1 Olle Liss, 0-2 Sebastian Selin

 

Håkan Åhlund huvudtränare i Pantern:

 

Det blev en tämligen händelserik match?

"Ja och jag tycker att vi är inte riktigt där de första tio minuterna. Därefter menar jag att vi tar över mer och mer. Tar en rättvis ledning. Dödar väl två penaltykills i första perioden. Fortsätter även de första fem-sex minuterna i andra perioden att spela bra. Gör 0-2 och har bra flyt. Men sen blir det ett ödesdigert mål som är väldigt lustigt i powerplay. där de kommer två mot noll. Sedan blir vi väldigt passiva, omständliga och ängsliga resten av perioden. Men i tredje så tar vi oss samman igen och är aggressiva samt raka. Olle får göra ytterligare ett mål i powerplay. Med tanke på hur det såg ut och vilka svängningar det var, så över sextio minuter var det ett rättvist resultat och bonuspoängen."

Incidenten när Anders Grönlund fick pucken på halsen och föll omkull orörlig ett tag nära slottet, samtidigt som två anfallande BIK:are var på väg i boxplay. Skulle inte domaren blåst av då istället för att godkänna mål?

"Jag ställde frågan. Men domaren menade på att han inte kunde göra någonting eftersom det var i ett friläge till målchans."

Så om vår målvakt blivit träffad hade han blåst?

"Ja exakt. De fick ju en sådan situation i avblåsning under tredje perioden när deras back ramlade ihop. Det var då jag frågade. Det var väldigt konstigt, men vi blev väldigt ängsliga efter det målet. Jag tycker väl egentligen att vi ger dem tre mål."

Det var ju positivt att Olle Liss börjat leverera?

"Ja han ska skjuta varje gång han passerar bron nästan. Idag sköt han bra. Tyckte vi såg tendeser sist mot Västervik att han var nära och spräcka.

Det dök upp en ny pjäs. Nr 18 Robin Sterner ifrån Kristianstad?

"Det är ett nyförvärv som ska spela med oss resten av säsongen till att börja med. Som kommer ifrån Färjestads organisation ifrån början och varit i Timrå och Rögle, samt några matcher i Kristianstad."

Jag tyckte han fann sig väl med tanke på vart han hamnat?

"Absolut och vi behöver centrar i laget."

Det mest väsentliga i matchen var att ni kom tillbaka gentemot det starka hemmalaget Karlskoga och hade tillräckligt med is i magen att vinna straffarna?

"Så är det ju. Men som jag sa innan över sextio eller sextiofem minuter var vi det laget som var bättre, vi hade väl ett läge i sudden också. Jag tycker vi är värda de extra poängen."

Tycker det är viktigt och framhålla att såväl Olle Liss som  Anders Grönlund och Sebastian Dyk var väldigt duktiga i offensiven i matchen?

"Absolut det fanns många bra sekvenser i matchen ifrån åtskilliga spelare. Vi plockar med oss det positiva och ser fram emot nästa match."

 

 

 
Tony Kaladic
 

Copyright © 2015-2018 IK Pantern

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB