Svenska Spel

En poäng borta mot Timrå igår

Publicerad: 2017-11-04 01:17

Timrå IK - IK Pantern 2-2 vid full tid. 3-2 i sudden

Periodsiffror: (1-0, 1-2, 0-0, 1-0)

Skott: 35-20

Publik: 3 150

Målvakt: Robin Jensen

Panterns mål: 1-1 Martin Janohls, 2-2 Kim Johansson

IK Panterns huvudtränare Håkan Åhlund:

 

Ni öppnade respektingivande med att vara rejält alerta?

"Vi gör en jättebra bortamatch överlag och taktiskt bra och vi har egentligen full kontroll på dem. Skapar många bra lägen."

Tillfälligheter avgjorde men ni kunde mycket väl ha kammat hem alla tre poängen efter tre perioder?

"Det är ofta så det blir i de här matcherna när det är jämt. Men jag tycker som sagt var att vi är nöjda med väldigt mycket igår. Sen är det ju det här med effektivitet. Vi har ju många bra målchanser att göra mål på, vilket är lite avgörande sett över sextio minuter. Sedan blir det ett felbyte då som tyvärr avgör matchen."

Synd att det ska bli en sådan här historia med för många spelare på isen avgör, då ni annars hade så mycket matnyttigt att komma med?

"Så är det. Det är människor och inte maskiner vi jobbar med och ibland blir det fel. Bara att gå viidare och försöka lära sig utav det. Istället verkligen plocka fram det som var positivt. Det är inte lätt att åka upp till Sundsvallstrakten och ta poäng och vinna. Vi får tänka på att det är en ny match hemma på tisdag."

Om man går tillbaka ifrån start så var ni ju verkligen ordentligt påslagna?

"Tycker vi har varit det övertid nu också. Det blir så när killarna förstår och tar ett ansvar och verkligen driver varandra. Vi får fortsätta att jobba och det är en resa vi ska göra."

Oavsett detaljinnehåll i denna matchen, så visar ni ju hockey-Sverige, att IK Pantern är ett lag och räkna med i toppen?

"Absolut. De får gärna fortsätta att inte räkna med oss då det gör oss ingenting. Vi vet vad vi kan och arbetar därutefter, så det är bara att gå vidare på den inslagna vägen."

 

Skribenten kan tillägga att det var ett himla bra panterös på Interpool igår kväll, med väldigt många Panternsupporters på plats. Därför kommer dessa rader först nu.

 
Tony Kaladic
 

Copyright © 2015-2018 IK Pantern

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB