Svenska Spel

Nära borta mot AIK

Publicerad: 2017-09-20 01:09

AIK - IK Pantern 2-1 igår

Periodsiffror: (2-0, 0-0, 0-1)

Skott: 31-24

Publik: 4 314

Panterns målgörare: Kim Johansson

 

Vi frågar Håkan Åhlund huvudtränare i Pantern:

 

 

Två noll borta mot AIK. Vad är din kommentar?

"Ja det var två noll efter första perioden. Men sen menar jag att vi tar tag i det ett antal minuter in i andra och visar i alla fall hur vår arbetsmoral ska vara och därifrån är vi i matchen."

Ni hade ju ett antal djärva chanser att göra mål på. Var det slumpen eller vad var det som gjorde att ni inte kunde avsluta rätt?

"Tror att det var många olika faktorer. Men en kan kanske vara att man inte riktigt hade mjuka handleder idag. Det var lite spänt och premiärnerver. Vart lite stressat när man fick de där lägena och då hade vi inte kvaliten i avsluten helt enkelt. Har man inte det är det svårt att göra mål."

Är du nöjd med er fart i spelet?

"Stundtals och då i andra perioden och framåt är vi helt godkända i det. Då trycker vi ner dem menar jag."

Ni åstadkom ett mål även om det kanske var lite slumpartat?

"Det var det ju men det var en sådan dag igår. Det var inget skönlir och spelet funkade inte så. Utan då blir det sådana mål man gör och då måste man in där och skapa de situationerna. Vi skapar tillräckligt mycket chanser för att göra mål, men det blev bara 2-1 idag."

Så rent generellt hur vill du sammanfatta er insats?

"Det räcker inte med två perioder. Arbetsinsatsen och där vi vill vara när vi har tuffa dagar. Grundarbetet menar jag bara finns i två perioder. Vi är lite för blöta i första perioden när de får göra två enkla mål på returer. Vi har vår kvalitet när vi gör vårt arbete rätt. "

Det handlar liksom om att vara närvararande när pucken släpps och vi visste ju att de skulle komma ut ganska hårt. Men vi får analysera matchen och prata om den imorgon."

 

 

 
Tony Kaladic
 

Copyright © 2015-2018 IK Pantern

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB