Svenska Spel

Pantern studsade tillbaka mot Västervik

Publicerad: 2017-09-29 22:19

IK Pantern - Västerviks IK 4-3

Periodsiffror: (2-0, 1-2. 1-1)

Skott: 26-23

Publik: 613

Panterns målgörare:  1-0 Kim Johansson, 2-0 Sebastian Strandberg, 3-1, Andreas Söderberg, 4-3 Tobias Ekberg i pp 

Målvakt: Jonatan Bjurö

Bild: Jubel när Sebastian Strandberg gjorde 2-0

Vi samtalar med IK Panterns huvudtränare Håkan Åhlund:

Vad skönt med en ny hemmaseger denna fredagskväll. Din kommentar?

"Ja det var det ju. Härligt att vi studsar tillbaka efter onsdagens match och tar tre poäng. Sen kan man ju kika på hur matchen såg ut också och det blir vårt jobb till imorgon att informera killarna. Men det var många bra saker i den här matchen som inte alls fanns där i onsdags."

Med tanke på inledningen så blev det kanske lite onödigt spännande senare i matchen?

"Ja jag tycker vi startar första perioden precis så som vi ska göra, samt bör kunna göra vid varje match. Med vår intensitet och vår hängivenhet. Vi forechecka och vi tacklade. Skapade chanser under första perioden. Kanske vi efter de första femton minuterna skulle ha lett med ett par puckar till. Men det spelet vi visade i första är liksom måttstocken för Panterns trupp."

Onekligen kreativt på alla fronter, men sen hände det lite saker i andra perioden?

"Jag nämnde det ifjol också. Vi är på väg i ett maratonlopp, med nya spelare i en ny säsong. Laget ska sätta sig och stukat självförtroende efter förra matchen. Våra motståndare kommer ikapp och spelar betydligt bättre i andra perioden. De sätter oss under press under stora delar utav den perioden. Vi får kriga. Men jag tycker ändå att vi får någon form av energi fem-sju minuter i den perioden, där vi lyfter upp spelet."

I den senare delen utav den?

"Mycket möjligt men jag tycker ändå att vi får ett fint anfall som ger 3-1. Målen som vi släpper till är ganska identiska då vi förlorar lite kamper runt mål. Det är sådana bitar vi får lyfta imorgon och jobba vidare på, så kommer det bli bättre över tid."

Huvudsaken är att ni kämpade hem tre poäng?

"Absolut man kan alltid diskutera detaljer i själva spelet, men det är poängen som räknas. Sedan är det ju som så att vi vill uppträda på ett speciellt sätt. Det är upp till oss tränare att visa killarna de bra sakerna och de mindre bra sakerna. Vi kom upp oss bättre idag än i onsdags i alla fall."

 

 
Tony Kaladic
 

Copyright © 2015-2018 IK Pantern

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB