Svenska Spel

Inför seriestart

Publicerad: 2017-09-13 23:00

Hockeyallsvenskans säsong 2017/2018 har premiär nästa vecka. Vi tar ett snack med Panterns sportchef: Joakim Tillgren

Vad tycker du om den gångna säsongen rörande innehåll och placering för Pantern?

"Vi gjorde en fantastisk säsong som var positiv på alla sätt och vis. Det är ju något som tränare, spelare och alla inblandade ska ta åt sig. Tränarna har ju också gjort ett jättebra arbete med att få gruppen att komma samman, att ha fått spelarna att anamma spelidén och fått dem att tro på och utföra den. Laget växte ju vecka för vecka. Under hela säsongen blev vi ju bättre och bättre. Men det är ju lite historia nu."

Som sportchef är du med och bygger laget. Vad menar du behövs i det nya laget?

"Det är ju diskussioner mellan tränare och mig där vi summerar då föregående säsong. Vad var vi mindre bra på exempelvis powerplay. Ja då måste vi hitta några spelare som är skickliga till den spelformen. Sedan hade vi då en reijtare i Sebastian Dyk, så det var ju nummer två på listan. Spets i anfallsspel och powerplay samt högerskytt, var vad vi letade efter initialt sett. Då kikade vi på de namnen vi hade uppe på vår arbetslista. Därefter tog jag kontakt med mina kontakter och Håkan Åhlund med sina och fick lite omdömen. Viktiga ingredienser för oss är ju bra skridskoåkare, att spelaren inte är nöjd med att vara i Pantern, dvs vi vill ha hungriga spelare som vill komma vidare i sin karriär. Det tycker vi att vi har funnit och utan att gå in på namn, så var det ju två spelare som försvann och som vi gärna hade behållt. Men de var de enda två som försvann. Utöver Johan Björk som slutade lira. Han räknar jag inte in i detta resonemanget. Men utav alla andra vi hade ifjol var det alltså två spelare vi gärna hade haft kvar. Men de valde av olika anledningar gå till andra klubbar och det får man acceptera. Så funkar buisnessen. Vi är dock nöjda med det vi fått in. Vi hade kanske i en god värld haft en center till. Men nu jobbar vi med det material som vi har. Så får vi se vart vi landar."

Onekligen en större bredd på såväl forward som backsidan i årets upplaga?

"Så förhåller det sig helt klart. Det är ju ett led i det arbetet vi har jobbat på inför den kommande säsongen."

Ett par träningsmatcher och en cup nere i Schweiz har den nya truppen hittills avverkat. Om man utgår från det på vilken nivå befinner sig killarna?

"Det ser väldigt bra ut på träningarna. Gruppen har kommit ihop på ett väldigt fint sätt. Vi har väl all anledning att hoppas på att göra en bra säsong i år också. Det vill ju alla våra konkurrenter också göra. Vi har ju tretton motståndare att ta oss an i den här serien. Men det ser bra ut för vår del."

Nicklas Jadeland som är kontraktslös har figurerat lite kring laget. Kommer han ingå i Panterns trupp framöver?

"Just nu är det så att att han har en try-out september ut. Det kanske man tycker är märkligt att en SHL-spelare är på try-out. Men det handlar ju inte om att titta på hans kvaliteter, för det vet vi att de håller hög klass på allsvensk nivå. Han håller även SHL-klass, men det är inte detta det handlar om. Utan det handlar om hur han trivs. Om han vill stanna kvar i Sverige och då skulle vi känna på honom under en månad. Vi vill ju hitta en lösning, där vi kan kontraktera honom för resten av säsongen. Men där är vi inte ännu. Utan där är en del pusselbitar som ska falla på plats i sådana fall."

Innan seriepremiären borta mot AIK på tisdag i nästa vecka, så har ni en sista träningsmatch imorgon kväll kl 19.00 mot Troja i Ljungby. Vad tror du vi får se ifrån Pantern då?

"Jag hoppas ju att man fortsätter på den inslagna vägen. Att de är dedikerade till sin sak. Jobbar hårt för varandra och som en enhet. Det är jag ganska övertygad om att de kommer göra. Sen vad resultatet blir på tavlan är ju svårt att sia om. Det är ju genrep och ett genrep är alltid vad det är så att säga."

 

 

 
Tony Kaladic
 

Copyright © 2015-2018 IK Pantern

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB