Svenska Spel

IK Pantern och PEAB ingår ett flerdimensionellt samarbete

Publicerad: 2017-07-07 14:33

Hela Sveriges Underdog, Pantern, fortsätter sin banbrytande resa både på och utanför isen inför klubbens tredje säsong i HockeyAllsvenskan. I dagarna tecknades ytterligare ett nytt spännande samarbetsavtal. Denna gången med Nordens samhällsbyggare - Peab.
 
• ” Samarbetet med IK Pantern har som mål att främja samhörighet, integration, mångfald, samhällsutveckling i allmänhet och ungdomars utveckling i synnerhet.” säger Affärsområdeschef Stefan Danielsson på Peab Sverige.
 
• ” Samarbetet med Peab är på många sätt mycket glädjande och inspirerande.” säger Mattias Schönhult, ordförande i IK Pantern, och tillägger - ” Peab blir vår ungdomspartner och tillsammans ska vi genomföra ett flertal olika arrangemang som syftar till få ungdomar, och inte minst dom som har haft en tuff start i livet, att upptäcka idrotten.”
 
 
IK Pantern och Peab kommer bl.a. att genomföra de sociala projekt ”Underdogs på is” och ”Hockey åt alla”.
”Underdogs på is” är Panterns sociala projekt som har flera dimensioner där Pantern vill inspirera andra underdogs i samhället till att se nya möjligheter. Inom ramen för ”Underdogs på is” kommer vi att bjuda in ensamkommande flyktingbarn att, tillsammans med Panterns A-lagsspelare, få åka skridskor för första gången och träffa andra ungdomar i en häftig upplevelse på Malmö Isstadion.
 
 
Projektet ”Hockey åt alla” är ytterligare ett spännande projekt som Pantern och Peab gör tillsammans. Tillsammans med Malmös skolor, bjuds in totalt runt 6.000 högstadie och gymnasieelever till några av Panterns hemmamatcher i HockeyAllsvenskan. Ungdomarna som deltar kommer att bjudas på unika och annorlunda upplevelser.
 
 
• ” Att en stark aktör som Peab ansluter sig till vårt nätverk visar med all tydlighet att vi är på rätt väg, ” säger Mårten Hedlund, Styrelseledamot i IK Pantern och VD för Pantern Business Club, och fortsätter: ” Genom vårt nya och annorlunda nätverk, Pantern Business Club, kommer vi att kunna hjälpa Peab att både stärka varumärket och utveckla nya affärer.”
 

Om Peab
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med drygt 14.000 anställda och en omsättning på 49 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.
 
 
Om IK Pantern
Pantern är Malmö äldsta ishockeyklubb. Säsongen 2016/17 nådde man sin främsta framgång med en fjärdeplats i HockeyAllsvenskan före anrika lag som Modo, AIK, Timrå, Södertälje, Björklöven. 
Pantern inleder nu en omfattande satsning för att bli Sveriges mest attraktiva hockeylag.
 
Om Pantern Business Club
Pantern Business Club är ett nytt snabbtänkt och rebelliskt nätverk som öppnar en mängd av möjligheter. Pantern Business Club ska generera tydlig affärsnytta. Kort sagt, en ren investering.
 
För mer information
 
Mattias Schönhult
Ordförande, IK Pantern
0723 27 69 69
 
Stefan Danielsson
Affärsområdeschef, Peab
0725 33 42 36
 
Mårten Hedlund
VD, Pantern Business Club
0707 53 11 33
 
Alfred Althén
 

Copyright © 2015-2018 IK Pantern

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB