Svenska Spel

Välkommen till Pantern Calle Åsell!

Publicerad: 2017-05-02 20:58

Från AIK via en liten omväg via Väsby i ettan och allsvenska Västervik, inkommer nu ett starkt tillskott på forwardssidan.

Fostrad i Väsby, spelat juniorhockey i Mora, sedan Örebro och AIK där du också spelade slutspelsserien mot Karlskrona. En serie där Karlskrona med extremt flyt, bortdömda AIK-mål och en toppad målvakt, lyckades behålla sin SHL-status. Du har således varit ett nålsöga från SHL och har erfarenhet av tuffa, täta och kvalbetonade matcher. Är något du trivs med?

Det tror jag. Känns som det faktiskt passar mig bättre än vanliga seriematcher. Jätteroliga och tuffa matcher som jag trivs med.

Din karriär har gott hyfsat rakt fram från superelit till allsvenskan. Sedan tog du ett litet kliv neråt och började lira i ettan med Väsby. Ditt resonemang kring det?

Jag kände att jag ville börja utveckla även mitt offensiva spel. Har haft en ganska begränsad roll i mina tidigare klubbar och kände att jag ville göra mer på isen än att bara ”döda” i en fjärdekedja. Spelade aldrig PP t.ex. Hade en väldigt bra tid i Väsby, fick mycket förtroende i olika spelformer och en bit in i allettan så hörde Västervik av sig.

Rimligtvis ett smart drag eftersom du hade en bra sejour i Västervik med bra utdelning där du tillsammans med bl.a. Olle Liss (även han ny i IKP) utgjorde en stark formation bl.a. i powerplay. Nu kommer du då till Pantern, hur gick turerna?

Tog ett snack med agenten efter säsongen. Det fanns intresse från Västervik att ha mig kvar men jag valde ändå Pantern. Hade haft Håkan (Åhlund) i Örebro tidigare och sedan lockade även en större stad. Västervik är jättefint och kanon på många sätt men i långa loppet så kände jag att en större stad passar mig bättre.

Du är en som man säger ”hårt jobbande forward” - vilket numera känns som en snäll omskrivning av en spelare som gör få poäng. Stämmer det?

Så har det sett under hela min karriär egentligen. Jag jobbar hårt för laget, är inne på väldigt få mål bakåt men som sagt, mitt offensiva spel utvecklades under tiden i Väsby och även i Västervik blev det en del poäng. Så jag tror att jag definitivt kan bygga vidare på det i Pantern. Men jag har köpt min roll absolut, speciellt under tiden i AIK.  Man kan säga att det var ett gäng spelare som låg före mig där när det gäller att spela PP t.ex.

Det verkar då som om det finns uppsidor i ditt spel som du inte riktigt fått ut ännu. Känner du att du har mer poäng i dig?

Det tycker jag absolut. Sedan Väsby-tiden känner jag att min offensiva kapacitet blivit större. Även en mental grej det där, bitar faller på plats. Sedan så gäller det självklart för mig att även bibehålla mitt defensiva spel

Vad kommer du att bidra till i IKP?

Fortsätta jobba hårt för laget. Sedan är det givetvis kul om även poängen rullar in.

Västervik gjorde ju en kanonsäsong. Krasst så var det egentligen bara ett individuellt ”avdelning sämre” beslut i slutskedet mot AIK, som blåste er på en matchserie mot Karlskoga. Hur kändes det?

Det var tungt helt klart. Misstag görs hela tiden så det är inte mycket att säga om det. Men det kändes lite som en förlust även om vi vann på övertid. Vi hade trots allt situationen i egna händer inför sista rundan. Men som helhet var föreningen Västervik givetvis väldigt nöjda med vad laget presterade under säsongen.

Hur var det att möta IKP?

Det var tuffa och jämna matcher. De spelade en tight hockey, svåra att komma in på.

Hur var det under uppväxten Calle, var du bra på någon annan idrott?

Höll på med massa grejer; golf, innebandy, fotboll och hockey. Drog väl ner på det mesta vid fjorton ungefär. Hockeyn har alltid varit förstavalet för mig

Hur var du som ung hockeyspelare, talangen eller den som fick slita och kämpa?

Jag var ingen större talang tror jag haha, snarare en träningsprodukt enligt farsan.

Oavsett om man spelar i SHL eller allsvenskan är satsningen hundraprocentig och träningen seriös och tuff.  Vad är det då som skiljer spelare åt om man då antar att alla tränar på ett likvärdigt sätt?

Frågar mig själv det där ibland. Man är allt lite nyfiken på hur en jämnårig som Filip Forsberg tränade när han var liten haha. Mycket handlar helt klart om det mentala, hur man funkar där ute på isen.

 

Vi önskar Calle varmt välkommen till Pantern och det känns som ännu ett välscoutat tillskott ansluter sig till laget. En stark rollspelare som förhoppningsvis fortsätter att utvecklas hos oss.

Thomas Rebenstam

 
Lars Rasmusson
 

Copyright © 2015-2018 IK Pantern

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB