Svenska Spel

Information från IK Pantern med anledning av att licensnämnden beslutat att flytta ner IK Pantern i seriesystemet.

Publicerad: 2017-06-21 15:02

Delvis på grund av att IK Panterns bokhållare blev pappa i anslutning till att bokföringen skulle lämnas in till revisorn har vi inte hunnit med att lämna årsredovisningen i tid till licensnämnden. 
Vi har haft löpande kontakt med licensnämnden och informerat om situationen. Det slutliga bokslutet med underskrift av vår auktoriserade revisor skulle, efter ett godkänt uppskov, vara Licensnämnden tillhanda 2017-06-21 08.00. Vi informerade att vi behövde ytterligare någon timme för att få revisorns underskrift och att dom skulle få den underskrivna årsredovisningen innan dagens slut. Vi fick ingen respons på det utan antog att det var i sin ordning eftersom det handlade om några timmar.
 
Årsredovisningen är påskriven av styrelse och av auktoriserad revisor och skickad till licensnämnden 2017-06-21 15.00. 
I bokslutet framgår det att Pantern har ett eget kapital på 1 miljon kronor samt att vi har ett positivt resultat på över hundra tusen kronor. I och med detta uppfyller IK Pantern kraven för spel i Hockeyallsvenskan kommande säsong.

Licensnämndens beslut är oerhört tråkigt för alla inblandade i föreningen som kämpar hårt för att utveckla Pantern och Hockeysverige. IK Pantern kommer att, i enlighet med Svenska Ishockeyförbundets regler, omedelbart att överklaga Licensnämndens beslut till SIF´s Appellationsnämnd vilket vi har rätten och möjligheten att göra. Ett juridiskt ombud har utsetts.
 
IK Pantern kommer att fortsätta allt positivt arbete med att förbereda föreningen och laget för ytterligare en framgångsrik säsong i HockeyAllsvenskan.
 
Samtliga frågor i ärendet hänvisas till undertecknad.
 
Malmö 2017-06-21
 
Mattias Schönhult
Styrelseordförande
IK Pantern
0723-27 69 69 
 
 

Copyright © 2015-2018 IK Pantern

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB