Svenska Spel

Seger i hemmapremiären

Publicerad: 2017-09-22 23:25

IK Pantern - Timrå IK 1-0

Periodsiffror: (0-0, 0-0, 1-0)

Skott: 18-16

Publik: 632

Panterns målgörare: Sebastian Dyk

Målvakt: Robin Jensen

 

Ja huvudtränare Håkan Åhlund nu väntar vi på din kommentar kring ordvalet, en tung arbetsseger idag?

"Alla våra enheter kommer upp i en jättebra standard i matchen. Vi tuggar på i sextio minuter och är svårbemästrade. Kul att se."

Ni hade ju flera bra möjligheter exempelvis i slutet av andra perioden och vid andra tillfällen. Lite synd att ni inte kunde trycka till ytterligare ett par baljor? Det var ju annars ett mycket tätt spel ifrån båda lagen.

"Så är det ju. Det är tätt därute och det gäller ju ta tillvara på sina lägen, men två bra målvakter som vi fick se. Nog hade vi behövt ett par mål. Men det var mycket jämt och nog tycker jag, att Timrå var väldigt bra. Ett helt annat Timrå än i fjol. En betydligt bättre match också sen i tisdags."

En process i utveckling här ser vi andra matchen och det börjar kugga i på ett bättre sätt för er. Då ser vi framåt emot ett än mer väloljat maskineri?

"Som vi uppträder idag är på en nivå där vi alltid bör kunna vara. Det handlar om kvalitet, att vara på avsluten samt powerplay och dylikt. Det är klart att det kommer ju längre vi spelar. Betydligt mer nöjd idag med hela laginsatsen."

Hemmapremiär med en energisk hemmaklack och rafflande hockey. Det är precis som det ska vara i Hockeyallsvenskan?

"Ja ett bra jobb ifrån våra supporters. Det är klart man hade kunnat önska sig en etta framför sexan i antalet åskådare. för det tycker jag killarna är värda. Men vi får vara glada för de som kom och fortsätta att lira bra hockey, så kanske det kommer mer publik."

 

 
Tony Kaladic
 

Copyright © 2015-2018 IK Pantern

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB