Svenska Spel

Välkommen till Pantern Robin Jensen!

Publicerad: 2017-05-27 10:45

Dags att presentera ännu ett nyförvärv i IK Pantern. Målvakten och Stockholmaren Robin Jensen, med Norsborg som moderklubb och därefter Djurgården från U15 upptill J20 superelit - blir nu en av Panterns två målvakter den kommande säsongen.

Du har varit i Djurgården i många år men kommer nu senast från en stark säsong i ettan med Kallinge, där du framförallt gjorde ett grymt play-off med 96 % i räddningsprocent. Berätta lite om din senaste säsong?

Jag kom ju till Kallinge som en av två målvakter. Tanken var att vi skulle dela på speltiden men i och med att han blev skadad, fick jag chansen att stå lite mer. Det gjorde att jag kom igång väldigt bra. Sedan så släppte det också mer och mer då hela laget gick bättre och bättre ju längre säsongen led - så på slutet rullade det på riktigt bra. Det är ju så, går hela laget bra så hjälper det ju även mitt spel som målvakt. Sedan i play-off gick det som sagt väldigt bra. Gillar också den typen av täta matcher, trivs när det blir lite mer allvar.

När började du prata med IKP?

De hörde av sig till min agent runt jul och jag kände ganska snabbt att det var intressant. Hade ju Tobias Strandberg (ex Pantern) i laget så pratade lite med honom. Hade även en bra dialog med Joakim Tillgren så tillslut var det ett enkelt beslut att komma till Pantern.

Antar att du känner till Panterns track-reckord med att mata målvakter uppåt i seriesystemet? Antar att du också vill vandra den vägen?

Jadå, det är klart. Kände till det där och det gjorde det självklart extra intressant. Men jag är bara tjugoett och har definitivt inte bråttom, kan utan problem ta några år i allsvenskan. Känner inte att jag ska vara som bäst denna säsong utan det får ta den tid det tar. Men självklart är målet att spela så högt upp som möjligt.

Där bestämde du dig för att bli målvakt?

Ganska tidigt faktiskt, nio-tio år. Kände att det var min grej. Var dock en helt ok utespelare också.

Du lirade som sagt med Djurgården upp till J20. Hade du några allsvenska anbud från 08-regionen?

Tanken var att jag skulle ut till allsvenskan efter J20 men det rann ut i sanden av olika skäl. Då siktade vi på södra ettan istället. Visste att den var bra och att Kallinge där jag hamnade, även de hade en historik av att leverera målvakter uppåt.

Kallinge, en liten ort i Blekinge. Hur trivdes du där som Stockholmare?

Det var en stor omställning kan man säga haha... Trivdes bra dock. Funkade jättebra med hockeyn, bodde nära hallen och spelade på heltid. Sedan så låg ju Karlskrona ganska nära så det var dit man åkte när man skulle hitta på något vid sidan av hockeyn. Fanns inte så mycket att göra i Kallinge.

Nu kommer du upp några snäpp i stadsstorlek i och med att du flyttar till Malmö. Dina tankar kring det?

Känns bra. Det är som en liten storstad, nära till allting. Verkar finnas mycket att göra.

Vad är du för typ av målvakt?

Är en modern målvakt med bra teknik och bra spelförståelse. Ingen aggressiv målvaktstyp så utan håller mig lite inne buren. Ingen linjemålvakt dock som t.ex. Henrik Lundqvist utan något mitt emellan. Spelat så några år och trivs med det. Försöker vara en tät målvakt och vänta in skytten.

Vad vill du jobba på?

Man har alltid detaljer som kan bli bättre. Det gäller att ha goda vanor, att vara seriös över hela linjen.

Hur vill du att försvarsspelet skall agera?

Jag är ju där av en anledning haha, så ser jag pucken så är det bättre att låta mig ta skottet. Som utespelare gäller det att täcka med god avvägning. Ett skott som slipper igenom ett täck kan ofta bli ganska farligt. Annars det vanliga, vara vaken på eventuella returer.

Varför är det så svårt att göra mål på straff?

Vet inte haha… det är väl att det inte finns så mycket att skjuta på helt enkelt. Men jag tror dock mer på skott ändå faktiskt, dribblingar funkar sällan.  Målvakter är mycket mer följsamma idag.

Målvakter sägs ju med viss rätt vara lite ”speciella”. Har du någon särskild ritual innan match?

Ingen speciellt faktiskt, är nog en av få som inte har grejer för sig. Är mer laid back helt enkelt haha.

Några konstigheter du stött på under din karriär?

Några stycken. En målvakt jag spelade med drack alltid växelvis sportdryck och vatten – tre klunkar av varje innan vi gick ut på isen. En annan satt som i trance och stirrade på en puck haha.

Gjort någon riktig blunder någon gång?

Det har hänt. Förra året med Kallinge i början på säsongen missade jag ett enkelt nerlägg från mittzon. Bara att bita ihop. Man säger några ord till laget i pausen, brukar inte vara några problem. Misstag görs alltid.

Några i Pantern du känner sedan tidigare?

Oskar Nordh spelade jag med i Huddinge i tonåren. Sedan spelade jag med Martin Janolhs en kort period i Almtuna också.

Vad händer i sommar?

Mycket träning då givetvis, även en del golf. Är kvar i Stockholm till träningen drar igång i augusti. Blir eventuellt en vecka på Gotland också.

Om du inte satsat på hockeyn, vad hade du pysslat med då?

Har fått den frågan tidigare men har fortfarande inget svar haha. Inget kontorsjobb iallafall. Vill röra på mig lite. Hockey har hela tiden varit målet.

 

Det börjar fyllas på nu och pantern.se ser med tillförsikt fram emot nästa säsong. Laget känns riktigt starkt och nu har vi även en bra och utvecklingsbar målvakt på plats. Ska bli spännande att se vilka avtryck Robin kommer att göra. Vi Panternfans har blivit bortskämda med bra målvakter flera säsonger i rad nu.

Thomas Rebenstam

 
Lars Rasmusson
 

Copyright © 2015-2018 IK Pantern

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB